Moto GP: "Predator" Markes do pobjede u San Marinu!

Španski motociklista Mark Markes uspeo je da pobedi na trci za Veliku nagradu San Marina, iako je gotovo čitavu trku bio u zaostatku.

Ostali sportovi 16.09.2019 | 10:13
Moto GP: "Predator" Markes do pobjede u San Marinu!
Poznato je da je Mark Markes pravi "predator" i da mu nije strano da dugo sedi iza rivala i da čeka njegovu grešku kako bi ga obišao.

Ovu trku je počeo na petoj poziciji, ali je brzo napredovao i poziciju po poziciju našao se među tri najbrža, pa se posle greške Maverika Vinjalesa uključio u borbu za poziciju broj 1.

Sve do poslednjeg kruga smo videli jednu istu situaciju. Kvartararo koji predvodi karavan, a Markes koji sedi iza njega i čeka šansu za obilaženje, da bi pri ulasku u poslednji krug šansu i dočekao i obišao "El Diabla".

Kvartararo je imao šansu da vrati poziciju 1, ali je napravio grešku i jednostavno nije bilo prilike da u poslednje dve krivine vrati prvu poziciju i zabeleži pobedu. Vinjales se pridružio Kvartararu i Markesu na pobedničkom postolju, a iza idu Rosi, Morbideli, Doviciozo, Espargaro, Mir, Miler i Petrući.

U čast Marka Simončelija – pobeda Suzukija u San Marinu! Japanski vozač Tacuki Suzuki slavio je na stazi Marko Simončeli u San Marinu u Moto3 kategoriji.

Staza u San Marinu je dobila ime po pokojnom vozaču Marku Simončeliju, a Markov otac je šef ekipe koja je danas ostvarila trijumf u Moto3 kategoriji.

Suzuki je u cilju imao 112 hiljaditinki prednosti u odnosu na Džona Mekfija iz Petronasa, a njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Snajpersa Toni Arbolino, koji se bori za šampionsku titulu.

Suzuki je bio u prednosti tokom gotovo čitave trke i uz sebe je imao Tonija Arbolina, kao i Lorenca Dala Portu, ali kako je vreme odmicalo sjajno su se probili Džon Mekfi i Đaume Masija, međutim nije to bilo dovoljno za neko veće uzbuđenje pa je Japanac uspeo da odnese pobedu.

LorencoDala Porta je i dalje na čelu generalnog plasmana sa 179 bodova, 22 više od Kanea, dok je treći Toni Arbolino sa 149 bodova. Biće ovde još mnogo uzbuđenja u trci za šampiona sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar