РУС: Армејци промашили пенал, па дочекали побједу!

Бистровић и Магнусон погодили за три бода.  ЦСКА из Москве дошао до тријумфа пред сам крај сусрета.  Голеада у Краснодару: Шест погодака и победа домаћина за повратак на чело табеле! Тим из Самаре промашио и пенал на крају првог полувремена.

Фудбал 16.09.2019 | 08:38
РУС: Армејци промашили пенал, па дочекали побједу!
Нису фудбалери ЦСКА из Москве сигурно овако замишљали гостовање фењерашу руске Премијер лиге. Армејци су муку мучили са екипом Тамбова, која се сасвим добро држала током читавог тока утакмице. Наравно, Московљани су били ти који су имали боље прилике, чак су успели да промаше и пенал, али су на крају дошли до бодова - 0:2 (0:0).

Да неће бити лако екипи ЦСКА да дође до сва три бода, могло се уочити након првог полувремена. Тамбов је преузео теренску иницијативу, чак је имао више шутева ка голу, али није успео да савлада голмана Акинфејева.

Наставак утакмице донео је потпуни преокрет. ЦСКА је у 65. минуту утакмице изнудио пенал - Федор Шалов је преузео одговорност и пуцао право у противничког голмана. Московљани су након тога добили додатни ветар у леђа, пошто је Ћиуперка само шест минута касније добио два жута картона и самим тим је искључен.

Армејци су преузели инцијативу која им се на крају исплатила. Играо се 84. минут када је Кристијан Бистровић дочекао једну одбијену лопту након корнера на волеј. Распалио је са 20 метара и погодио под рашље.

Московљани су у надокнади само докрајчили Тамбов. Успели су домаћи некако да се одбране од иницијалног продора Армејаца, али су лопту избили само до Магнусона, који се залетео и шутао са 17-18 метара. Био је то још један леп погодак гостију за коначних 0:2.

Голеада у Краснодару: Шест погодака и победа домаћина за повратак на чело табеле! Тим из Самаре промашио и пенал на крају првог полувремена.

Било је мука у првом полувремену, али је у другом виђена рапсодија. Екипа Краснодара дозволила је да само четири минута буде у заостатку на овој утакмици, а онда је ствар узела у своје руке и у потпуности разбила Крилу Совјетов. А ко зна да ли би све било баш тако да је Собољев у последњим тренуцима првог полувремена погодио из пенала за госте, 4:2 (1:1).

Већ у 12. минуту утакмице видели смо први погодак на овом мечу. Дуго је комбиновала екипа Криле Совјетов, чак у једном тренутку променила и страну, а тиме очигледно збунила ривала. Дмитриј Кабутов се одлучио на центаршут, а лопту је у шеснаестерцу дочекао Александер Собољев, који је главом погодио мрежу домаћина.

Није се много чекало на одговор Краснодара. Само четири минута касније сјајно је лопту примио Сулејманов у срцу шеснаестерца, имао је времена да се намести и да распали по волеју. Голман гостију није могао да дохвати ту лопту врховима прстију.

Гости се нису повукли након тог гола, већ су поново јако кренули напред. То је могло да им се исплати у надокнади првог дела игре, пошто су зарадили пенал. Главни судија овог меча дуго је гледао ВАР монитор, али је ипак пресудио да је реч о једанаестерцу за Крилу Совјетов. Улогу извођача преузео је Собољев, али овога пута није успео да се упише у листу стрелаца.

То је кажњено одмах по повратку са одмора. Ари је само спустио лопту до Олсона у шеснаестерцу, а овај је са његове ивице распалио и погодио у даљи угао по земљи. Играо се 48. минут утакмице.

Напади домаћина су се наставили, а екипа из Самаре се у потпуности распала. Још једна лепа акција домаћих крунисана је поготком у 57. минуту утакмице. Вандерсон није имао превише тежак посао да матира голмана, након што му је Вилења послужио лопту на тацни.

Голови се овде нису зауставили. Пенал су начинили фудбалери Криле Совјетов у 67. минуту, а за разлику од Собољева који је промашио на крају првог дела игре, Ари је за екипу Краснодара био прецизан за 4:1.

Нови једанаестерац имали смо прилику да видимо само седам минута касније. Био је то други пенал за гостујућу екипу, а улогу извођача овога пута преузео је Паул Антон који је био прецизан и смањио је на 4:2.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 9. КОЛО

Петак

Зенит – Арсенал Тула  3:1 (1:0)
/Дзјуба 5, Дријуси 66п, Шатов 88 – Берхамов 56/

Субота

Спартак - Урал 1:2 (1:0)
/Гигот 12 - Иљин 47, Ел Кабир 60/

Сочи - Локомотива 0:1 (0:1)
/Криховјак 20/

Недеља

Оренбург - Рубин Казањ 2:1 (0:0)
/Алвес 49, Кулишев 89п - Башкиров 53/

Тамбов - ЦСКА Москва 0:2 (0:0)
/Бистровић 84, Магнусон 94/

Краснодар - Крила Совјетов 4:2 (1:1)
/Сулејманов 16, Олсон 48, Вандерсон 57, Ари 67п - Собољев 12, Антон 75п/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар