RUS: Armejci promašili penal, pa dočekali pobjedu!

Bistrović i Magnuson pogodili za tri boda.  CSKA iz Moskve došao do trijumfa pred sam kraj susreta.  Goleada u Krasnodaru: Šest pogodaka i pobeda domaćina za povratak na čelo tabele! Tim iz Samare promašio i penal na kraju prvog poluvremena.

Fudbal 16.09.2019 | 08:38
RUS: Armejci promašili penal, pa dočekali pobjedu!
Nisu fudbaleri CSKA iz Moskve sigurno ovako zamišljali gostovanje fenjerašu ruske Premijer lige. Armejci su muku mučili sa ekipom Tambova, koja se sasvim dobro držala tokom čitavog toka utakmice. Naravno, Moskovljani su bili ti koji su imali bolje prilike, čak su uspeli da promaše i penal, ali su na kraju došli do bodova - 0:2 (0:0).

Da neće biti lako ekipi CSKA da dođe do sva tri boda, moglo se uočiti nakon prvog poluvremena. Tambov je preuzeo terensku inicijativu, čak je imao više šuteva ka golu, ali nije uspeo da savlada golmana Akinfejeva.

Nastavak utakmice doneo je potpuni preokret. CSKA je u 65. minutu utakmice iznudio penal - Fedor Šalov je preuzeo odgovornost i pucao pravo u protivničkog golmana. Moskovljani su nakon toga dobili dodatni vetar u leđa, pošto je Ćiuperka samo šest minuta kasnije dobio dva žuta kartona i samim tim je isključen.

Armejci su preuzeli incijativu koja im se na kraju isplatila. Igrao se 84. minut kada je Kristijan Bistrović dočekao jednu odbijenu loptu nakon kornera na volej. Raspalio je sa 20 metara i pogodio pod rašlje.

Moskovljani su u nadoknadi samo dokrajčili Tambov. Uspeli su domaći nekako da se odbrane od inicijalnog prodora Armejaca, ali su loptu izbili samo do Magnusona, koji se zaleteo i šutao sa 17-18 metara. Bio je to još jedan lep pogodak gostiju za konačnih 0:2.

Goleada u Krasnodaru: Šest pogodaka i pobeda domaćina za povratak na čelo tabele! Tim iz Samare promašio i penal na kraju prvog poluvremena.

Bilo je muka u prvom poluvremenu, ali je u drugom viđena rapsodija. Ekipa Krasnodara dozvolila je da samo četiri minuta bude u zaostatku na ovoj utakmici, a onda je stvar uzela u svoje ruke i u potpunosti razbila Krilu Sovjetov. A ko zna da li bi sve bilo baš tako da je Soboljev u poslednjim trenucima prvog poluvremena pogodio iz penala za goste, 4:2 (1:1).

Već u 12. minutu utakmice videli smo prvi pogodak na ovom meču. Dugo je kombinovala ekipa Krile Sovjetov, čak u jednom trenutku promenila i stranu, a time očigledno zbunila rivala. Dmitrij Kabutov se odlučio na centaršut, a loptu je u šesnaestercu dočekao Aleksander Soboljev, koji je glavom pogodio mrežu domaćina.

Nije se mnogo čekalo na odgovor Krasnodara. Samo četiri minuta kasnije sjajno je loptu primio Sulejmanov u srcu šesnaesterca, imao je vremena da se namesti i da raspali po voleju. Golman gostiju nije mogao da dohvati tu loptu vrhovima prstiju.

Gosti se nisu povukli nakon tog gola, već su ponovo jako krenuli napred. To je moglo da im se isplati u nadoknadi prvog dela igre, pošto su zaradili penal. Glavni sudija ovog meča dugo je gledao VAR monitor, ali je ipak presudio da je reč o jedanaestercu za Krilu Sovjetov. Ulogu izvođača preuzeo je Soboljev, ali ovoga puta nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

To je kažnjeno odmah po povratku sa odmora. Ari je samo spustio loptu do Olsona u šesnaestercu, a ovaj je sa njegove ivice raspalio i pogodio u dalji ugao po zemlji. Igrao se 48. minut utakmice.

Napadi domaćina su se nastavili, a ekipa iz Samare se u potpunosti raspala. Još jedna lepa akcija domaćih krunisana je pogotkom u 57. minutu utakmice. Vanderson nije imao previše težak posao da matira golmana, nakon što mu je Vilenja poslužio loptu na tacni.

Golovi se ovde nisu zaustavili. Penal su načinili fudbaleri Krile Sovjetov u 67. minutu, a za razliku od Soboljeva koji je promašio na kraju prvog dela igre, Ari je za ekipu Krasnodara bio precizan za 4:1.

Novi jedanaesterac imali smo priliku da vidimo samo sedam minuta kasnije. Bio je to drugi penal za gostujuću ekipu, a ulogu izvođača ovoga puta preuzeo je Paul Anton koji je bio precizan i smanjio je na 4:2.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 9. KOLO

Petak

Zenit – Arsenal Tula  3:1 (1:0)
/Dzjuba 5, Drijusi 66p, Šatov 88 – Berhamov 56/

Subota

Spartak - Ural 1:2 (1:0)
/Gigot 12 - Iljin 47, El Kabir 60/

Soči - Lokomotiva 0:1 (0:1)
/Krihovjak 20/

Nedelja

Orenburg - Rubin Kazanj 2:1 (0:0)
/Alves 49, Kulišev 89p - Baškirov 53/

Tambov - CSKA Moskva 0:2 (0:0)
/Bistrović 84, Magnuson 94/

Krasnodar - Krila Sovjetov 4:2 (1:1)
/Sulejmanov 16, Olson 48, Vanderson 57, Ari 67p - Soboljev 12, Anton 75p/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar