Ветеран Скола одушевљава све!

"Кад порастем желим да будем Скола!" Аргентински кошаркаш Луис Скола под "старе дане" одржао кошаркашку "клинику" на Светском првенству у Кини. Ево шта је изјавио Црногорац Никола Вучевић и шта је Скола написао на Тwиттер налогу.  Потпуно искрени Луис Скола: Многи су ме гледали као лудака пре две године, али изгледа да нисам баш толико луд! Емотивни иступ аргентинског аса после пласмана у финале Мундобаскета.

Кошарка 14.09.2019 | 20:59
Ветеран Скола одушевљава све!
Латино финале Светског првенства у кошарци! А можемо да кажемо и искуство на искуство у борби за светски кошаркашки трон.

Јер, репрезентације Шпаније и Аргентине имају у својим редовима, заиста, прекаљене играче, који прешли километре и километре на кошаркашким паркетима широм света, што у клувовима, што у дресовима националних тимова.

Онај који се, свакако, издвојио на Мундобаскету у Кини је аргентински ветеран Луис Скола (39), који је одиграо "као тата", поготово против Србије у четвртфиналу, а потом и данас у полуфиналу против Француске - 28 поена, 13 скокова и две асистенције.

Сколи је то било треће полуфинале Светског првенства (2002, 2006. и 2019. године). Пре њега само су још двојица играча играла толико полуфинала светских првенстава - Валериј Тихоненко (ССРС) и Владе Дувац (Југославија, СР Југославија).

Играма Сколе одушевљени су сви. 

Црногорски кошаркаш Никола Вучевић је ово написао на Тwиттер налогу: "Кад порастем желим да будем Луис Скола".

Ево шта је Скола све "чекирао" од послова урађених у Кини и шта је крања порука ("Идемо по све!").

Потпуно искрени Луис Скола: Многи су ме гледали као лудака пре две године, али изгледа да нисам баш толико луд! Емотивни иступ аргентинског аса после пласмана у финале Мундобаскета.

Смејали су му се и сумњичаво вртели главом када је изјавио да га ова генерација Аргентинаца подсећа на ону чувену с почетка 21. века у којој су играли Ђинобили, Сконокини и остали асови Гаучоса.

Легендарни Луис Скола је једини преостали играч из те старе гарде који је маестралном партијом против Француске (28 поена, 13 скокова) одвео Аргентинце у велико финале Мундобаскета у Кини и морао је да подсети новинаре на неке раније изјаве.

"Пре две године сам вам рекао нешто... Овај тим ме подсећа на златну генерацију. Многи су ме гледали тада као лудака, али данас, изгледа и да нисам толико луд јер смо на истом месту где смо били и 2002. године", подсетио је Скола.

Сјајни Аргентинац са 39 година убацује свим ривалима 20 и више поена и игра као прави МВП, а притом млађима помаже искуством.

"Волим да играм кошарку, да радим разне ствари на терену. Осећам да могу да играм и мало ми је непријатно када ми кажу шта све доносим свлачионици и клупи. Дошао сам да играм и осећам неки унутрашњи сукоб, али волим да играм и то је оно што желим да радим", поручио је Скола.

Искусни мајстор ће имати прилику да у недељу од 14 часова заокружи фантастично лето, а на путу до бесмртности стоји му само још Шпанија. Леп изазов... 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар