Veteran Skola oduševljava sve!

"Kad porastem želim da budem Skola!" Argentinski košarkaš Luis Skola pod "stare dane" održao košarkašku "kliniku" na Svetskom prvenstvu u Kini. Evo šta je izjavio Crnogorac Nikola Vučević i šta je Skola napisao na Twitter nalogu.  Potpuno iskreni Luis Skola: Mnogi su me gledali kao ludaka pre dve godine, ali izgleda da nisam baš toliko lud! Emotivni istup argentinskog asa posle plasmana u finale Mundobasketa.

Košarka 14.09.2019 | 20:59
Veteran Skola oduševljava sve!
Latino finale Svetskog prvenstva u košarci! A možemo da kažemo i iskustvo na iskustvo u borbi za svetski košarkaški tron.

Jer, reprezentacije Španije i Argentine imaju u svojim redovima, zaista, prekaljene igrače, koji prešli kilometre i kilometre na košarkaškim parketima širom sveta, što u kluvovima, što u dresovima nacionalnih timova.

Onaj koji se, svakako, izdvojio na Mundobasketu u Kini je argentinski veteran Luis Skola (39), koji je odigrao "kao tata", pogotovo protiv Srbije u četvrtfinalu, a potom i danas u polufinalu protiv Francuske - 28 poena, 13 skokova i dve asistencije.

Skoli je to bilo treće polufinale Svetskog prvenstva (2002, 2006. i 2019. godine). Pre njega samo su još dvojica igrača igrala toliko polufinala svetskih prvenstava - Valerij Tihonenko (SSRS) i Vlade Duvac (Jugoslavija, SR Jugoslavija).

Igrama Skole oduševljeni su svi. 

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević je ovo napisao na Twitter nalogu: "Kad porastem želim da budem Luis Skola".

Evo šta je Skola sve "čekirao" od poslova urađenih u Kini i šta je kranja poruka ("Idemo po sve!").

Potpuno iskreni Luis Skola: Mnogi su me gledali kao ludaka pre dve godine, ali izgleda da nisam baš toliko lud! Emotivni istup argentinskog asa posle plasmana u finale Mundobasketa.

Smejali su mu se i sumnjičavo vrteli glavom kada je izjavio da ga ova generacija Argentinaca podseća na onu čuvenu s početka 21. veka u kojoj su igrali Đinobili, Skonokini i ostali asovi Gaučosa.

Legendarni Luis Skola je jedini preostali igrač iz te stare garde koji je maestralnom partijom protiv Francuske (28 poena, 13 skokova) odveo Argentince u veliko finale Mundobasketa u Kini i morao je da podseti novinare na neke ranije izjave.

"Pre dve godine sam vam rekao nešto... Ovaj tim me podseća na zlatnu generaciju. Mnogi su me gledali tada kao ludaka, ali danas, izgleda i da nisam toliko lud jer smo na istom mestu gde smo bili i 2002. godine", podsetio je Skola.

Sjajni Argentinac sa 39 godina ubacuje svim rivalima 20 i više poena i igra kao pravi MVP, a pritom mlađima pomaže iskustvom.

"Volim da igram košarku, da radim razne stvari na terenu. Osećam da mogu da igram i malo mi je neprijatno kada mi kažu šta sve donosim svlačionici i klupi. Došao sam da igram i osećam neki unutrašnji sukob, ali volim da igram i to je ono što želim da radim", poručio je Skola.

Iskusni majstor će imati priliku da u nedelju od 14 časova zaokruži fantastično leto, a na putu do besmrtnosti stoji mu samo još Španija. Lep izazov... 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar