Надал: Срећним ме чини када играм без повреде!

Шампион УС Опена Рафаел Надал поручио је да је за њега највећа срећа када игра без физичких ограничења.

Тенис 15.09.2019 | 20:21
Надал: Срећним ме чини када играм без повреде!
Шпански тенисер је недавно освојио 19. Гренд слем титулу, укупно четврту на УС Опену и тако дошао надомак рекорда Роџера Федерера који има Гренд слем титулу више.

Надал је тренутно на Мајорци пред одлазак на Лејвер куп, а била је то прилика да се осврне на претекле недеље у Америци.

Надала су питали да упореди своја два велика финала, 2008. на Вимблдону са Роџером Федерером и 2012. у Аустралији са Новаком Ђоковићем.

"Све може да се пореди и не мора. То су биле две различите ситуације, емотивни мечеви, захтевни и ментално и физички. Било је момената када су нерви били пресудни, играло се на највишем нивоу са обе стране. Све то та финала чини незаборавним", рекао је Надал.

Каже да ово финале у Њујорку против Данила Медведева има своје значај.

"Тај налет адреналина, победа у граду какав је Њујорк, видео на крају меча, публика, много је фактора због којих никад нећу заборавити овај сусрет. Затим, сплет околности на терену. Данил је сада један од најспремнијих младих играча. Не знам за убудуће, али сада је четврти на свету, има фантастично лето, веома добру годину, а поред њега је још доста добрих младих играча. на крају, ко год буде имао капацитет да напредује и еволуира у игри, имаће више прилика да освоји значајне титуле. Он је направио крупан корак у том смеру", сматра други тенисер света.

На питање шта га чини најсрећнијим у свету тениса, имао је једноставан одговор.

"Изнад свега најсрећнијим ме чини када играм без физичких лимита. Када се то догоди, када играте без бола, то ми помаже и да нормално тренирам сваког дана, са много ентузијазма и мотивације ка остварењу циљева", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар