Nadal: Srećnim me čini kada igram bez povrede!

Šampion US Opena Rafael Nadal poručio je da je za njega najveća sreća kada igra bez fizičkih ograničenja.

Tenis 15.09.2019 | 20:21
Nadal: Srećnim me čini kada igram bez povrede!
Španski teniser je nedavno osvojio 19. Grend slem titulu, ukupno četvrtu na US Openu i tako došao nadomak rekorda Rodžera Federera koji ima Grend slem titulu više.

Nadal je trenutno na Majorci pred odlazak na Lejver kup, a bila je to prilika da se osvrne na pretekle nedelje u Americi.

Nadala su pitali da uporedi svoja dva velika finala, 2008. na Vimbldonu sa Rodžerom Federerom i 2012. u Australiji sa Novakom Đokovićem.

"Sve može da se poredi i ne mora. To su bile dve različite situacije, emotivni mečevi, zahtevni i mentalno i fizički. Bilo je momenata kada su nervi bili presudni, igralo se na najvišem nivou sa obe strane. Sve to ta finala čini nezaboravnim", rekao je Nadal.

Kaže da ovo finale u Njujorku protiv Danila Medvedeva ima svoje značaj.

"Taj nalet adrenalina, pobeda u gradu kakav je Njujork, video na kraju meča, publika, mnogo je faktora zbog kojih nikad neću zaboraviti ovaj susret. Zatim, splet okolnosti na terenu. Danil je sada jedan od najspremnijih mladih igrača. Ne znam za ubuduće, ali sada je četvrti na svetu, ima fantastično leto, veoma dobru godinu, a pored njega je još dosta dobrih mladih igrača. na kraju, ko god bude imao kapacitet da napreduje i evoluira u igri, imaće više prilika da osvoji značajne titule. On je napravio krupan korak u tom smeru", smatra drugi teniser sveta.

Na pitanje šta ga čini najsrećnijim u svetu tenisa, imao je jednostavan odgovor.

"Iznad svega najsrećnijim me čini kada igram bez fizičkih limita. Kada se to dogodi, kada igrate bez bola, to mi pomaže i da normalno treniram svakog dana, sa mnogo entuzijazma i motivacije ka ostvarenju ciljeva", zaključio je Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar