СК: Србија без Терзића и пет најбољих напада нову круну!

Европске и светске шампионке драстично ослабљене у наредне две недеље на Светском купу у Јапану. Такмичење нема велики значај. На старту против Бразилки.

Остали спортови 14.09.2019 | 00:00
СК: Србија без Терзића и пет најбољих напада нову круну!
Нема одмора за одбојкашице. Није завршена репрезентативна сезона. Наредне две недеље игра се Светски куп у Јапану. Наша земља браниће част Европе заједно са Русијом и Холандијом. Ово такмичење нема великог резултатског значаја. Није квалификационо за Олимпијске игре као претходно.

У складу с тим, најбоља светска репрезентације последње три године у далеки Јапан иде некомплетна. После одбране европског злата у Анкари одлучено је да на пут у Азију не иду пет најискуснијих, које су изнеле највећи терет на шампионату Старог континента, а то су: Маја Огњеновић, Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић, Стефана Вељковић и либеро Силвија Поповић. Ипак, и без њих наша слеекција иде са јаким саставом који може да се умеша у борбу за највиши пласман.

Такође, на пут није кренуо ни наш златни селектор Зоран Терзић. Мењаће га један од помоћника Александар Владисављев. На овом такмичењу играће две одбојкашице из стартне поставе са Европског првенства, примач сервиса Бианка Буша и средњи блокер Мина Поповић. Ту је и Ана Бјелица, која би требало да замени МВП претходна три велика такмичења Тијану Бошковић. Од златних девојака из Анкаре ту су још: Слађана Мирковић, Маја Алексић, Бојана Миленковић, Јелена Благојевић, Катарина Лазовић и либеро Теодора Пушић.

На старту такмичења Србија игра против Бразила у суботу од 10 часова. Умор ће бтии велики проблем јер су одмах после великог славље у Београду наше одбојкашице отпутовале у далеки Јапан. Последњих пет мечева, само смо једном добили Бразилке, али када је било најважније на Светском првенству у Јапану прошле године.

Наша репрезентација брани сребро од пре четири године. Тада је Кина била најбоља, а ово такмичење је било квалификационо за Олимпијске игре у Рио где су ове репрезентације играле и финале. За МВП Светског купа 2015. године проглашена је Кинескиња Џу Тинг, док је наша Бранкица Михајловић била у идеалној постави такмичења. Кинескиње су са четири злата најтрофејније у овом такмичењу.

Систем такмичења је такав да се игра 11 кола, свако са сваким. Србија ће првих пет кола да игра у Хамамацу, наредна три у Тојами, а последња три утакмице у Осаки. Кина, САД и Бразил су фаворити, али и Србија може до борбе за висок пласман.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар