SK: Srbija bez Terzića i pet najboljih napada novu krunu!

Evropske i svetske šampionke drastično oslabljene u naredne dve nedelje na Svetskom kupu u Japanu. Takmičenje nema veliki značaj. Na startu protiv Brazilki.

Ostali sportovi 14.09.2019 | 00:00
SK: Srbija bez Terzića i pet najboljih napada novu krunu!
Nema odmora za odbojkašice. Nije završena reprezentativna sezona. Naredne dve nedelje igra se Svetski kup u Japanu. Naša zemlja braniće čast Evrope zajedno sa Rusijom i Holandijom. Ovo takmičenje nema velikog rezultatskog značaja. Nije kvalifikaciono za Olimpijske igre kao prethodno.

U skladu s tim, najbolja svetska reprezentacije poslednje tri godine u daleki Japan ide nekompletna. Posle odbrane evropskog zlata u Ankari odlučeno je da na put u Aziju ne idu pet najiskusnijih, koje su iznele najveći teret na šampionatu Starog kontinenta, a to su: Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Stefana Veljković i libero Silvija Popović. Ipak, i bez njih naša sleekcija ide sa jakim sastavom koji može da se umeša u borbu za najviši plasman.

Takođe, na put nije krenuo ni naš zlatni selektor Zoran Terzić. Menjaće ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev. Na ovom takmičenju igraće dve odbojkašice iz startne postave sa Evropskog prvenstva, primač servisa Bianka Buša i srednji bloker Mina Popović. Tu je i Ana Bjelica, koja bi trebalo da zameni MVP prethodna tri velika takmičenja Tijanu Bošković. Od zlatnih devojaka iz Ankare tu su još: Slađana Mirković, Maja Aleksić, Bojana Milenković, Jelena Blagojević, Katarina Lazović i libero Teodora Pušić.

Na startu takmičenja Srbija igra protiv Brazila u subotu od 10 časova. Umor će btii veliki problem jer su odmah posle velikog slavlje u Beogradu naše odbojkašice otputovale u daleki Japan. Poslednjih pet mečeva, samo smo jednom dobili Brazilke, ali kada je bilo najvažnije na Svetskom prvenstvu u Japanu prošle godine.

Naša reprezentacija brani srebro od pre četiri godine. Tada je Kina bila najbolja, a ovo takmičenje je bilo kvalifikaciono za Olimpijske igre u Rio gde su ove reprezentacije igrale i finale. Za MVP Svetskog kupa 2015. godine proglašena je Kineskinja Džu Ting, dok je naša Brankica Mihajlović bila u idealnoj postavi takmičenja. Kineskinje su sa četiri zlata najtrofejnije u ovom takmičenju.

Sistem takmičenja je takav da se igra 11 kola, svako sa svakim. Srbija će prvih pet kola da igra u Hamamacu, naredna tri u Tojami, a poslednja tri utakmice u Osaki. Kina, SAD i Brazil su favoriti, ali i Srbija može do borbe za visok plasman.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar