Клајстерс се поново враћа: Млада сам за пензију!

Некада најбоља тенисерка свијета још једном одлучила да не може без такмичења на највишем нивоу и најавила повратак за 2020. годину.  

Тенис 13.09.2019 | 12:07
Клајстерс се поново враћа: Млада сам за пензију!
Ким Клајстерс се враћа из пензије! Опет... Чувена белгијска тенисерка објавила повратак у WТА циркус након осам година!

Једна од најомиљенијих тенисерки свих времена, освајачица четири гренд слема и бивши "Број 1", Ким Клајстерснајавила је повратак из пензије!

Сада 36-годишња мајка троје деце одлучила је да промени двевну рутину и да се врати оном што најбоље ради. На велику срећу хорде њених навијача, али и свих љубитеља белог спорта. Како је најављено, она ће се вратити на почетку 2020. у WТА циркус.

"Још волим тенис!", позитивна је Белгијанка, "Љубав према спорту је још ту, али је питање да ли сам и даље способна да се подигнем на ниво који бих желела. Не осећам се као да нешто хоћу да докажем, али желим да се изазовем и да поново будем јака. Ово је мој маратон, па хајде да пробам како иде."

Ово јој је други пут да се враћа из пензије, пошто је то урадила већ 2005. као прва на свету, не би ли створила породицу, да би се вратила две године касније и поново засела на врх. У "другу" пензију је отишла још 2012, којој је сада, по свему судећи дошао крај, а у међувремену је ушла и у "Тениску кућу славних".

Ким Клајстерс је ријешила - поново се враћа професионалном тенису! Некадашњи свјетски број један објавила је у четвртак неочекивану одлуку да се врати тенису са 36 година.

Она је на друштвеним мрежама ову одлуку подијелила са свИијтом промотивним видеом, који приказује њене мотиве да се врати тенису. Као један од главних разлога истакла је да су је многи друге маме спортисткиње инспирисале на овакав потез.

Биће ово њен трећи долазак на WТА тур, пошто се до сада већ два пута повлачила из тениса. Она је 2007. године одлучила да са 24 године прекине каријеру, а већ наредне године је постала мајка. Двије године касније се вратила тенису, прије него што ће 2012. поново одлучити да напусти спорт.

Клајстерс је у међувремену родила још двоје дјеце, али испоставило се да јој је то додатни разлог за повратак на терен.

Клајстерс је током 2003. године била најбоља тенисерка свијета и у синглу и у дублу.

"Са 36 година, осећам да сам превише млада да бих била у пензији и са толико пуно инспиративних спортисткиња и мама које се такмиче, не могу да дочекам свој повратак на терен. Желим да видим шта је могуће након рађања троје дјеце", истакла је Клајстерс у њеном обраћању.

Званични видео којим је објавила ту поруку завршен је натписом "Клајстерс 2020", што је јасан показатељ да Белгијанку можемо да очекујемо на терену наредне године.

И даље није познато какве су њене намјере и на каквим такмичењима ће се појављивати. Није искључено да се Клајстерс овог пута посвети искључиво дубловима, пошто је и у тој конкуренцији, као и у синглу, својевремено заузимала прво место WТА листе.

Она је прије првог повлачења у синглу освојила УС Опен 2005. године, да би у "другом мандату" томе придодала и УС Опен 2010. и 2011. и Аустралијан Опен 2011. године. У дублу је освајала Ролан Гарос и Вимблдон 2003. године, док је у микс-дублу играла у финалу Вимблдона 2000. године.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар