Klajsters se ponovo vraća: Mlada sam za penziju!

Nekada najbolja teniserka svijeta još jednom odlučila da ne može bez takmičenja na najvišem nivou i najavila povratak za 2020. godinu.  

Tenis 13.09.2019 | 12:07
Klajsters se ponovo vraća: Mlada sam za penziju!
Kim Klajsters se vraća iz penzije! Opet... Čuvena belgijska teniserka objavila povratak u WTA cirkus nakon osam godina!

Jedna od najomiljenijih teniserki svih vremena, osvajačica četiri grend slema i bivši "Broj 1", Kim Klajstersnajavila je povratak iz penzije!

Sada 36-godišnja majka troje dece odlučila je da promeni dvevnu rutinu i da se vrati onom što najbolje radi. Na veliku sreću horde njenih navijača, ali i svih ljubitelja belog sporta. Kako je najavljeno, ona će se vratiti na početku 2020. u WTA cirkus.

"Još volim tenis!", pozitivna je Belgijanka, "Ljubav prema sportu je još tu, ali je pitanje da li sam i dalje sposobna da se podignem na nivo koji bih želela. Ne osećam se kao da nešto hoću da dokažem, ali želim da se izazovem i da ponovo budem jaka. Ovo je moj maraton, pa hajde da probam kako ide."

Ovo joj je drugi put da se vraća iz penzije, pošto je to uradila već 2005. kao prva na svetu, ne bi li stvorila porodicu, da bi se vratila dve godine kasnije i ponovo zasela na vrh. U "drugu" penziju je otišla još 2012, kojoj je sada, po svemu sudeći došao kraj, a u međuvremenu je ušla i u "Tenisku kuću slavnih".

Kim Klajsters je riješila - ponovo se vraća profesionalnom tenisu! Nekadašnji svjetski broj jedan objavila je u četvrtak neočekivanu odluku da se vrati tenisu sa 36 godina.

Ona je na društvenim mrežama ovu odluku podijelila sa svIijtom promotivnim videom, koji prikazuje njene motive da se vrati tenisu. Kao jedan od glavnih razloga istakla je da su je mnogi druge mame sportistkinje inspirisale na ovakav potez.

Biće ovo njen treći dolazak na WTA tur, pošto se do sada već dva puta povlačila iz tenisa. Ona je 2007. godine odlučila da sa 24 godine prekine karijeru, a već naredne godine je postala majka. Dvije godine kasnije se vratila tenisu, prije nego što će 2012. ponovo odlučiti da napusti sport.

Klajsters je u međuvremenu rodila još dvoje djece, ali ispostavilo se da joj je to dodatni razlog za povratak na teren.

Klajsters je tokom 2003. godine bila najbolja teniserka svijeta i u singlu i u dublu.

"Sa 36 godina, osećam da sam previše mlada da bih bila u penziji i sa toliko puno inspirativnih sportistkinja i mama koje se takmiče, ne mogu da dočekam svoj povratak na teren. Želim da vidim šta je moguće nakon rađanja troje djece", istakla je Klajsters u njenom obraćanju.

Zvanični video kojim je objavila tu poruku završen je natpisom "Klajsters 2020", što je jasan pokazatelj da Belgijanku možemo da očekujemo na terenu naredne godine.

I dalje nije poznato kakve su njene namjere i na kakvim takmičenjima će se pojavljivati. Nije isključeno da se Klajsters ovog puta posveti isključivo dublovima, pošto je i u toj konkurenciji, kao i u singlu, svojevremeno zauzimala prvo mesto WTA liste.

Ona je prije prvog povlačenja u singlu osvojila US Open 2005. godine, da bi u "drugom mandatu" tome pridodala i US Open 2010. i 2011. i Australijan Open 2011. godine. U dublu je osvajala Rolan Garos i Vimbldon 2003. godine, dok je u miks-dublu igrala u finalu Vimbldona 2000. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar