Ђоковић се огласио: Спремам се за Токио!

Најбољи тенисер свијета први пут говорио о повреди рамена, која га је приморала на повлачење са УС Опена.

Тенис 13.09.2019 | 10:51
Ђоковић се огласио: Спремам се за Токио!
Чекало се то још од његовог прерано завршеног учешћа на УС Опену, а Новак Ђоковић се коначно огласио јавности поводом његове повреде рамена.

Најбољи тенисер свијета је у мечу четвртог кола посљедњег грен слема сезоне био приморан да преда меч Стану Вавринки због повреде рамена. Ипак, он се од тада ниједном није огласио тим поводом, те је било непознато какав је степен његове повреде.

Ђоковић је у четвртак на друштвеним мрежама по први пут објавио какви су му планови у наредном периоду.

"Хвала вам свима на великој подршци и интересовању за стање мог рамена. У процесу сам рехабилитације и надам се да ћу бити спреман већ за сљедећи турнир у Токију. Свакако вам се јављам са новостима. Хвала још једном", написао је Ђоковић својим навијачима.

Иако овим није откривено детаљно стање, Ђоковић је дао позитивне назнаке да се ствари добро одвијају. Турнир из АТП серије 500 почиње 30. септембра и имаће скоро 20 дана за додатни опоравак рамена. Чињеница да се Новак припрема за тај турнир је охрабрујућа, нарочито након недавних незваничних вијести.

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић узнемирио је домаћу и светску спортску јавност након повлачења у четвртфиналу УС опена после два сета одиграна против Стена Вавринке и практичног препуштања трона последњег гренд слема у сезони.

Разлог је била повреда левог рамена која му је правила велике проблеме током целог такмичења у Великој јабуци. Након тога јавиле су се многе теорије и тврдње о тој повреди, а чак се нагађало и да ће морати на операцију. Наш ас се од повлачења из Њујорка није се обраћао навијачима, сем да је посетио научни центар "Никола Тесла"  на Лонг Ајленду. Све до данас када је на Твитеру написао неколико реченица из којих се може закључити да проблем није тако велики и да се кроз рехабилитацију труди да га среди пред наредно такмичење.

"Извините што сам вас држао у мраку ових дана. Проводим лепо време са породицом и активно радим на рехабилитацији не бих ли био спреман за изазове у Азији. Хвала вам свима на великој подршци и интересовању за стање мог рамена. Здравље ми је увек најпрече и чим будем спреман, вратићу се. Надам се да ће то бити већ за следећи турнир у Токију. Свакако вам се јављам са новостима. Хвала вам још једном", стоји у Нолетовој објави.

По његовог календару такмичења наредни турнир је АТП 500 у Токију који почиње 30. септембра, а на највећем континенту је планирао још да игра на мастерсу у Шангају од 6. октобра. Турнир у јапанској престоници би требало да му буде прво учешће на једном од најстаријих АТП такмичења, а одабрао га је пошто ће се управо на тим теренима играти олимпијски турнир идуће године где циља злато.

Новинар Њујорк Тајмса Кристофер Клери је у уторак објавио на свом званичном твитер профилу да је врло могуће да ситуација није наивна.

"Чујем да је Ђоковићево раме проблематично и да би могло да захтијева мало више од кратког одмора", помало тајанствено је написао Клери на тој друштвеној мрежи.

Ипак, послије Ђоковићевог обраћања, постоји више разлога за оптимизам.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар