Đoković se oglasio: Spremam se za Tokio!

Najbolji teniser svijeta prvi put govorio o povredi ramena, koja ga je primorala na povlačenje sa US Opena.

Tenis 13.09.2019 | 10:51
Đoković se oglasio: Spremam se za Tokio!
Čekalo se to još od njegovog prerano završenog učešća na US Openu, a Novak Đoković se konačno oglasio javnosti povodom njegove povrede ramena.

Najbolji teniser svijeta je u meču četvrtog kola posljednjeg gren slema sezone bio primoran da preda meč Stanu Vavrinki zbog povrede ramena. Ipak, on se od tada nijednom nije oglasio tim povodom, te je bilo nepoznato kakav je stepen njegove povrede.

Đoković je u četvrtak na društvenim mrežama po prvi put objavio kakvi su mu planovi u narednom periodu.

"Hvala vam svima na velikoj podršci i interesovanju za stanje mog ramena. U procesu sam rehabilitacije i nadam se da ću biti spreman već za sljedeći turnir u Tokiju. Svakako vam se javljam sa novostima. Hvala još jednom", napisao je Đoković svojim navijačima.

Iako ovim nije otkriveno detaljno stanje, Đoković je dao pozitivne naznake da se stvari dobro odvijaju. Turnir iz ATP serije 500 počinje 30. septembra i imaće skoro 20 dana za dodatni oporavak ramena. Činjenica da se Novak priprema za taj turnir je ohrabrujuća, naročito nakon nedavnih nezvaničnih vijesti.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković uznemirio je domaću i svetsku sportsku javnost nakon povlačenja u četvrtfinalu US opena posle dva seta odigrana protiv Stena Vavrinke i praktičnog prepuštanja trona poslednjeg grend slema u sezoni.

Razlog je bila povreda levog ramena koja mu je pravila velike probleme tokom celog takmičenja u Velikoj jabuci. Nakon toga javile su se mnoge teorije i tvrdnje o toj povredi, a čak se nagađalo i da će morati na operaciju. Naš as se od povlačenja iz Njujorka nije se obraćao navijačima, sem da je posetio naučni centar "Nikola Tesla"  na Long Ajlendu. Sve do danas kada je na Tviteru napisao nekoliko rečenica iz kojih se može zaključiti da problem nije tako veliki i da se kroz rehabilitaciju trudi da ga sredi pred naredno takmičenje.

"Izvinite što sam vas držao u mraku ovih dana. Provodim lepo vreme sa porodicom i aktivno radim na rehabilitaciji ne bih li bio spreman za izazove u Aziji. Hvala vam svima na velikoj podršci i interesovanju za stanje mog ramena. Zdravlje mi je uvek najpreče i čim budem spreman, vratiću se. Nadam se da će to biti već za sledeći turnir u Tokiju. Svakako vam se javljam sa novostima. Hvala vam još jednom", stoji u Noletovoj objavi.

Po njegovog kalendaru takmičenja naredni turnir je ATP 500 u Tokiju koji počinje 30. septembra, a na najvećem kontinentu je planirao još da igra na mastersu u Šangaju od 6. oktobra. Turnir u japanskoj prestonici bi trebalo da mu bude prvo učešće na jednom od najstarijih ATP takmičenja, a odabrao ga je pošto će se upravo na tim terenima igrati olimpijski turnir iduće godine gde cilja zlato.

Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Kleri je u utorak objavio na svom zvaničnom tviter profilu da je vrlo moguće da situacija nije naivna.

"Čujem da je Đokovićevo rame problematično i da bi moglo da zahtijeva malo više od kratkog odmora", pomalo tajanstveno je napisao Kleri na toj društvenoj mreži.

Ipak, poslije Đokovićevog obraćanja, postoji više razloga za optimizam.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar