Мало више да се боримо за нацију, гледајте одбојкашице!

Спортски директор ФСС рекао је да гостовањем Луксембургу почињу припреме за мартовски плеј-оф Лиге нација, који је "орловима" једина реална шанса да заиграју на ЕУРО 2020. године.

Фудбал 09.09.2019 | 21:38
Мало више да се боримо за нацију, гледајте одбојкашице!
Репрезентација Србије отпутовала је јутрос у Луксембург, где у уторак од 20.45игра утакмицу 5. кола Б групе квалификација за Европско првенство.

Лука Јовић и Душан Тадић због повреда су се вратили у клубове, тако да неће моћи да помогну екипи, а спортски директор националног фудбалског савеза, Владимир Матијашевић, новинарима је дао изјаву на аеродрому "Никола Тесла"...

Пре свега се осврнуо на чињеницу да смо поразима од Украјине у јуну и од Португала у суботу изгубили практично све шансе да се из ове групе пласирамо на ЕУРО 2020. године.

"Није лако после пораза, али нисмо изгубили од не знам од кога, изгубили смо од Португала, првака Европе. Неке ствари, ипак, морају да се мењају и надам се да ћемо већ од Луксембурга почети да се спремамо за ту утакмицу, вероватно против Норвежана", не крију у ФСС да су мислима већ у плеј-офу Ц дивизије Лиге нација, који победнику омогућава наступ на континенталном шампионату.

"Орлови" су из четири квалификационе утакмице освојили четири бода. Португал има пет бодова и утакмицу мање, а Украјина 13 бодова и меч више.

"Да се не лажемо, ми кроз ову групу тешко да можемо нешто да урадимо, али док има шансе треба играти. Мислим да неке ствари треба да се направе другачије и сигурно да ћемо радити на томе да се до марта спремимо како треба за Норвешку, а то можемо само кроз ове наредне утакмице", истакао је Матијашевић.

Новинаре је занимало на шта конкретно мисли.

"Само мало више да се боримо за нацију, за репрезентацију. Видели сте јуче одбојкашице... Једноставно да и у фудбалу додамо мало. То су све добри играчи, добра екипа, али треба да убацимо мало атмосфере да буде још боље", рекао је Матијашевић.

"Потребно је да се погледамо у очи и да се каже шта треба... они су добри момци, добри играчи али треба да буду група. Небитно је ко игра, битно је да смо група. Надам се да ћемо то у будућности бити", додао је он.

Упитан да ли је било разговора са играчима након пораза од Португала, Матијашевић је навео да није било потребе за тим.

"Изгубили су од Португала... Олако смо примали голове и на томе треба да се ради. Селектор Тумбаковић је ту тек месец и по-два. Радићемо на томе да направимо најбољи тим и да пробамо да побеђујемо у будућности", рекао је Матијашевић.

Победа у баражу Лиге нација већ је постављена као императив.

"Био би велики неуспех да не победимо Норвешку", јасан је Владимир Матијашевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муски

10.09.2019 16:42

тим нема образа ! Девојкама свака цаст ! Браво девојке, тако се игра за СРБИЈУ !

ОДГОВОРИТЕ