Malo više da se borimo za naciju, gledajte odbojkašice!

Sportski direktor FSS rekao je da gostovanjem Luksemburgu počinju pripreme za martovski plej-of Lige nacija, koji je "orlovima" jedina realna šansa da zaigraju na EURO 2020. godine.

Fudbal 09.09.2019 | 21:38
Malo više da se borimo za naciju, gledajte odbojkašice!
Reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Luksemburg, gde u utorak od 20.45igra utakmicu 5. kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Luka Jović i Dušan Tadić zbog povreda su se vratili u klubove, tako da neće moći da pomognu ekipi, a sportski direktor nacionalnog fudbalskog saveza, Vladimir Matijašević, novinarima je dao izjavu na aerodromu "Nikola Tesla"...

Pre svega se osvrnuo na činjenicu da smo porazima od Ukrajine u junu i od Portugala u subotu izgubili praktično sve šanse da se iz ove grupe plasiramo na EURO 2020. godine.

"Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam od koga, izgubili smo od Portugala, prvaka Evrope. Neke stvari, ipak, moraju da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za tu utakmicu, verovatno protiv Norvežana", ne kriju u FSS da su mislima već u plej-ofu C divizije Lige nacija, koji pobedniku omogućava nastup na kontinentalnom šampionatu.

"Orlovi" su iz četiri kvalifikacione utakmice osvojili četiri boda. Portugal ima pet bodova i utakmicu manje, a Ukrajina 13 bodova i meč više.

"Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu teško da možemo nešto da uradimo, ali dok ima šanse treba igrati. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i sigurno da ćemo raditi na tome da se do marta spremimo kako treba za Norvešku, a to možemo samo kroz ove naredne utakmice", istakao je Matijašević.

Novinare je zanimalo na šta konkretno misli.

"Samo malo više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Videli ste juče odbojkašice... Jednostavno da i u fudbalu dodamo malo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa, ali treba da ubacimo malo atmosfere da bude još bolje", rekao je Matijašević.

"Potrebno je da se pogledamo u oči i da se kaže šta treba... oni su dobri momci, dobri igrači ali treba da budu grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa. Nadam se da ćemo to u budućnosti biti", dodao je on.

Upitan da li je bilo razgovora sa igračima nakon poraza od Portugala, Matijašević je naveo da nije bilo potrebe za tim.

"Izgubili su od Portugala... Olako smo primali golove i na tome treba da se radi. Selektor Tumbaković je tu tek mesec i po-dva. Radićemo na tome da napravimo najbolji tim i da probamo da pobeđujemo u budućnosti", rekao je Matijašević.

Pobeda u baražu Lige nacija već je postavljena kao imperativ.

"Bio bi veliki neuspeh da ne pobedimo Norvešku", jasan je Vladimir Matijašević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Muski

10.09.2019 16:42

tim nema obraza ! Devojkama svaka cast ! Bravo devojke, tako se igra za SRBIJU !

ODGOVORITE