''Драго ми је што се Ђоковић предомислио!''

''Нормално би било позвати Кирјоса"! Шпански фудбалер Ђерар Пике задовољан је што се Новак Ђоковић предомислио око учествовања на Дејвис купу.

Тенис 08.09.2019 | 19:43
''Драго ми је што се Ђоковић предомислио!''
Дејвис куп ће ове године дебитовати у новом формату (18-24. новембар), а на њему ће се такмичити најбољи тенисер планете.

Ђоковић првобитно није планирао да буде део репрезентације Србије, али се у међувремену предомислио.

"Он је најбољи тенисер света, спектакуларан је играч и ове године освојио је два Грен слема. Драго ми је што се предомислио и што ће доћи у Мадрид", изјавио је Пике.

Пике је једна од челника Космоса, групе која је била подигла иницијативу за променама у Дејвис купу.

"Драго ми је што је (Ђоковић) видео да је Дејвис куп јединствено такмичење. Такмичити се за своју земљу је нешто другачије. Од 20 најбоље рангираних играча, појавише се њих 19 - уколико не дође до повреда", додао је Пике.

Прослављени шпански фудбалер поменуо је и потенцијални долазак Ника Кирјоса.

"То зависи од капитена, он је спреман и жели да дође. У сваком тиму има пет играча, а најнормалнија ствар за Хјуита (селектора Дејвис куп тима Аустралије прим. аут.) је да га позове. Кирјос одговара тенису јер му доноси спектакл", истакао је штопер Барселоне.

Поменуо је и Надала, који ће највероватније представљати Шпанију.

"Надал игра доста добро, у полуфиналу је (УС опена) и има јединствену прилику да освоји 19. Гренд слем. Надам се да ће то урадити, а онда доћи на Дејвис куп са жељом да освоји нешто за Шпанију", закључио је Пике.

Најбољих 18 репрезентација је на финалном турниру Дејвис купа смештено у шест група, а из сваке ће у четвртфинале ићи првопласирани, уз две најбоље другопласиране екипе. Србија је смештена у групу А уз Француску и Јапан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар