Звао га Челси, остао у Вотфорду и добио отказ!

Већ је познат и наследник.

Фудбал 08.09.2019 | 18:08
Звао га Челси, остао у Вотфорду и добио отказ!
Први отказ у Премијер лиги - после само четири утакмице нове сезоне!

Шпански тренер Хави Грасија (49) више није тренер Вотфорда. Клуб је саопштио овог поподнева да му је уручио отказпосле лошег старта нове такмичарске године у којој је његова екипа уписала три пораза и реми, што му нису опростили...

Ништа необично за Вотфорд, навикли смо да овај клуб често мења тренере после неколико слабијих резутлата, а Грасија је заправо један од "дуговечнијих" код власника Ђина Поца.

У клуб је дошао у јануару 2018. године и водио га на 66 мечева.

У последњих пет година пет година на клупи Вотфорда седели су Ђузепе Санино, Оскар Гарсија, Били Мекинлеј, Славиша Јонаковић, Кике Санчез Флорес, Валтер Мацари и Марко Силва, а занимљиво је да се један од наведених враћа у клуб.

То неће бити Јокановић, који је у Катару и у лошим је односима са руководством клуба, него Кике Санчез Флорес који је отказ добио на крају сезоне 2015/16.

Вотфорд је искористио репрезентативну паузу да смени шпанског стручњака Хавија Грасију и да на клупу врати његовог земљака Кике Флореса.

Грасија је платио цех лошим резултатима на почетку нове сезоне. После четири кола, Вотфорд је имао само један бод и држао последње место на табели, па је клуб решио да одмах регаује и спречи дубљи потоп у наставку сезоне. Грасија је прошле зиме заменио Марка Силву на клупи Стршљенова и бележио добре резултате. У 51 мечу на клупи Вотфорда је уписао 18 победа, 11 ремија и 22 пораза. Ипак, ову сезону је започео лоше и смењен је.

Вотфорд је одавно испланирао Грасијину смену о чему говори и одлука да одмах саопшти и избор новог тренера. На клупу се враћа шпански стратег Кике Санчез Флорес који је већ тренирао Вотфорд од лета 2015. до лета 2016. године пошто је наследио Славишу Јокановића. После Вотфорда је непуне две године био тренер Еспањола, а последњих осам месеци је провео у кинеском Шангај Шенхуи.

Занимљиво, Грасију је током лета контактирао и Челси, видео га је као наследника Сарија, да би се на крају одлучио за Лампарда пошто је Шпанац био решен да остане у Вотфорду.

Каква грешка!

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар