Муратоглу: Опет бих прекршио правило!

То раде сви тренери. . .  Тренер Серене Вилијамс, Патрик Муратоглу, рекао је да би све исто урадио као прошле године у финалу када је мимо правила давао савете америчкој тенисерки.

Тенис 04.09.2019 | 14:39
Муратоглу: Опет бих прекршио правило!
Серена је тада у финалу поражена од Наоми Осаке, али меч је остао упамћен по томе што је Вилијамсова правила непријатне сцене и због тога је била кажњена.

Недуго после меча Патрик Муратоглу је признао да је савао савете Серени иако је она током свађе да судијом Карлосом Рамосом тврдила да је он лажов и да то није истина.

Када су га у Њујорку питали да ли би сада урадио исто, одговорио је потврдно.

"Урадио бих исто и сутра. Заиста, сто одсто. И ако ме опет казне, мислим да неће бити фер ако буде на исти начин", рекао је Француз.

Потом је појаснио свој став о томе.

"Да ли жалим што сам давао савет? Ни најмање. Никако. По мени, нисам урадио било шта лоше, радио сам само оно што сви тренери раде. Сви раде "коучинг". Добро, да не кажем баш сви, али 90 одсто. Можда и више од 90 одсто. Сваки дан то видите на терену, сви то знају", додао је.

Оно што он верује је да није било коректно казнити га после првог прекршаја.

"Мислим да је то било екстремно некоректно. Урадио сам то једном, показао сам руком шта да ради. Нико не даје упозорење за први пут. Само ти кажу, буди опрезан. Уствари, то ти кажу после четити или пет пута. Зато мислим да је све било нефер. Имао сам осећај да се Серена губи у игри, покушао сам да помогнем, да урадим нешто што сви тренери раде", закључио је Муратоглу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар