Muratoglu: Opet bih prekršio pravilo!

To rade svi treneri. . .  Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, rekao je da bi sve isto uradio kao prošle godine u finalu kada je mimo pravila davao savete američkoj teniserki.

Tenis 04.09.2019 | 14:39
Muratoglu: Opet bih prekršio pravilo!
Serena je tada u finalu poražena od Naomi Osake, ali meč je ostao upamćen po tome što je Vilijamsova pravila neprijatne scene i zbog toga je bila kažnjena.

Nedugo posle meča Patrik Muratoglu je priznao da je savao savete Sereni iako je ona tokom svađe da sudijom Karlosom Ramosom tvrdila da je on lažov i da to nije istina.

Kada su ga u Njujorku pitali da li bi sada uradio isto, odgovorio je potvrdno.

"Uradio bih isto i sutra. Zaista, sto odsto. I ako me opet kazne, mislim da neće biti fer ako bude na isti način", rekao je Francuz.

Potom je pojasnio svoj stav o tome.

"Da li žalim što sam davao savet? Ni najmanje. Nikako. Po meni, nisam uradio bilo šta loše, radio sam samo ono što svi treneri rade. Svi rade "koučing". Dobro, da ne kažem baš svi, ali 90 odsto. Možda i više od 90 odsto. Svaki dan to vidite na terenu, svi to znaju", dodao je.

Ono što on veruje je da nije bilo korektno kazniti ga posle prvog prekršaja.

"Mislim da je to bilo ekstremno nekorektno. Uradio sam to jednom, pokazao sam rukom šta da radi. Niko ne daje upozorenje za prvi put. Samo ti kažu, budi oprezan. Ustvari, to ti kažu posle četiti ili pet puta. Zato mislim da je sve bilo nefer. Imao sam osećaj da se Serena gubi u igri, pokušao sam da pomognem, da uradim nešto što svi treneri rade", zaključio je Muratoglu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar