СП - Јутро послије Филипина: Шут је кључ успјеха!

Италија најважнији меч наших каријера! “Све је јасно. Значиће нам много што смо већ играли два пута против њих. Победили смо у оба наврата, али ниједном ни ми, ни они нисмо били комплетни. Сигуран сам да нас чека добра утакмица“.

Кошарка 03.09.2019 | 17:06
СП - Јутро послије Филипина: Шут је кључ успјеха!
Успешност из игре 75 одсто (48/64), чак 86 одсто погођених шутева за два (36/42) и 54,5 одсто за три поена (12/22).

Србија је против Филипина одиграла шутерски савршен меч, а још јаснији показатељ колико је Србија била добра лежи у чињеници да се на другој страни нашао против са којем си могао да одиграш опуштенији меч, чак и узимаш шутеве које са највећим такмацима не би. Јутро после историјске победе над Филипинима Плави су имали још један тренинг опуштања, одмора и подешавања нишанских справа. Селектор, ипак, није желео да открије тајну смирености и прецизности српских играча...

“Доста смо водили рачуна баш о том аспекту игре, јер мислимо да је то кључ на овом првенству“.

Иако су на терену били практично 16 сати раније, ипак су имали јутарњу сесију...

“Одрадили смо тренинг опоравка по плану, са доста шута и неких наших ствари. Спремамо се за Италију, најважнију утакмицу у овом тренутку, најважнију у нашим каријерама. Све је јасно. Значиће нам много што смо већ играли два пута против њих. Победили смо у оба наврата, али ниједном ни ми, ни они нисмо били комплетни. Сигуран сам да нас чека добра утакмица“.

Да ли је опасно када се исти ривал добије два пута за кратко време, макар то било и у припремама?

“Знате шта, када се игра плеј-оф јако је тешко победити неког 3-0, без обзира на квалитет. Ми смо тога свесни. Али, шта је требало да урадимо – да изгубимо једну утакмицу у припремама да би нам сада било лакше“, пита селектор.

Мало и о тактичком делу припреме за меч...

“Мислим да знамо где треба да их гађамо. Имамо нашу игру, треба да уложимо одређену снагу. Знамо да су изванредни шутери, да су у доброј форми, отворили су првенство сјајном шутерском серијом. Белинели, Датоме, Галинари, Хекет, Дела Вале... Сви они могу да додају квалитет шуту. Ђентиле ће нас напасти на ником посту. Доста су атлетски снажни, не и толико високи. Тражиће удвајањима решења на нашим центрима...“

Да ли постоји одређена доза притиска због важности утакмице?

“Знамо шта нас чека. Похвалио сам играче после утакмице за озбиљност којом смо приступили Филипинима, као и два дана пре тога. Притисак је нешто са чим свакодневно живимо. Било би лоше да нема тог притиска, јер онда значи да не играмо за нешто што нам је јако значајно“.

Пратите ли дешавања у другим групама, поготово оној која се у Вухану укршта с нашом?

“Наравно. Шпанија показује снагу као и увек, Литванија фантастично спремна физички. Француска је направила велики тријумф против Немачке. Видећемо данас шта ће бити даље... Кина је изгубила лудачку утакмицу од Пољске, која се диже. Аргентина има врсне бекове, уз Сколу и њихове атлете. Играју фантастичну, такмичарску кошарку. Имају страшну публику, увек можда и најбољу, која доноси одређени колорит. Све пратимо, видели смо како су Амери играли против Чешке, где су Чеси имали чак и храброст да одиграју неке тактичке варијанте – зонски пресинг, зону... Кемба Вокер је изјавио да је јако тешко играти овакву кошарку, то ми је рекао Дарко Рајаковић... Пратимо све што се дешава“.

Сусрет са Италијом заказан је за среду од 13.30 по српском, односно 19.30 по локалном времену у Фошану.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар