SP - Jutro poslije Filipina: Šut je ključ uspjeha!

Italija najvažniji meč naših karijera! “Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica“.

Košarka 03.09.2019 | 17:06
SP - Jutro poslije Filipina: Šut je ključ uspjeha!
Uspešnost iz igre 75 odsto (48/64), čak 86 odsto pogođenih šuteva za dva (36/42) i 54,5 odsto za tri poena (12/22).

Srbija je protiv Filipina odigrala šuterski savršen meč, a još jasniji pokazatelj koliko je Srbija bila dobra leži u činjenici da se na drugoj strani našao protiv sa kojem si mogao da odigraš opušteniji meč, čak i uzimaš šuteve koje sa najvećim takmacima ne bi. Jutro posle istorijske pobede nad Filipinima Plavi su imali još jedan trening opuštanja, odmora i podešavanja nišanskih sprava. Selektor, ipak, nije želeo da otkrije tajnu smirenosti i preciznosti srpskih igrača...

“Dosta smo vodili računa baš o tom aspektu igre, jer mislimo da je to ključ na ovom prvenstvu“.

Iako su na terenu bili praktično 16 sati ranije, ipak su imali jutarnju sesiju...

“Odradili smo trening oporavka po planu, sa dosta šuta i nekih naših stvari. Spremamo se za Italiju, najvažniju utakmicu u ovom trenutku, najvažniju u našim karijerama. Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica“.

Da li je opasno kada se isti rival dobije dva puta za kratko vreme, makar to bilo i u pripremama?

“Znate šta, kada se igra plej-of jako je teško pobediti nekog 3-0, bez obzira na kvalitet. Mi smo toga svesni. Ali, šta je trebalo da uradimo – da izgubimo jednu utakmicu u pripremama da bi nam sada bilo lakše“, pita selektor.

Malo i o taktičkom delu pripreme za meč...

“Mislim da znamo gde treba da ih gađamo. Imamo našu igru, treba da uložimo određenu snagu. Znamo da su izvanredni šuteri, da su u dobroj formi, otvorili su prvenstvo sjajnom šuterskom serijom. Belineli, Datome, Galinari, Heket, Dela Vale... Svi oni mogu da dodaju kvalitet šutu. Đentile će nas napasti na nikom postu. Dosta su atletski snažni, ne i toliko visoki. Tražiće udvajanjima rešenja na našim centrima...“

Da li postoji određena doza pritiska zbog važnosti utakmice?

“Znamo šta nas čeka. Pohvalio sam igrače posle utakmice za ozbiljnost kojom smo pristupili Filipinima, kao i dva dana pre toga. Pritisak je nešto sa čim svakodnevno živimo. Bilo bi loše da nema tog pritiska, jer onda znači da ne igramo za nešto što nam je jako značajno“.

Pratite li dešavanja u drugim grupama, pogotovo onoj koja se u Vuhanu ukršta s našom?

“Naravno. Španija pokazuje snagu kao i uvek, Litvanija fantastično spremna fizički. Francuska je napravila veliki trijumf protiv Nemačke. Videćemo danas šta će biti dalje... Kina je izgubila ludačku utakmicu od Poljske, koja se diže. Argentina ima vrsne bekove, uz Skolu i njihove atlete. Igraju fantastičnu, takmičarsku košarku. Imaju strašnu publiku, uvek možda i najbolju, koja donosi određeni kolorit. Sve pratimo, videli smo kako su Ameri igrali protiv Češke, gde su Česi imali čak i hrabrost da odigraju neke taktičke varijante – zonski presing, zonu... Kemba Voker je izjavio da je jako teško igrati ovakvu košarku, to mi je rekao Darko Rajaković... Pratimo sve što se dešava“.

Susret sa Italijom zakazan je za sredu od 13.30 po srpskom, odnosno 19.30 po lokalnom vremenu u Fošanu.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar