Треба именовати мандатара за састав СМ БиХ

Предсједник ХДЗ БиХ и ХНС Драган Човић изјавио је данас да мандатара за састав Савјета министара БиХ треба именовати одмах, док су остале ствари, како је рекао, техничка питања.  

Босна и Херцеговина 02.09.2019 | 14:35
Треба именовати мандатара за састав СМ БиХ
Човић није дао одговор на питање новинара у Мостару када ће доћи до новог састанка лидера СДА и СНСД, односно са Бакиром Изетбеговићем и Милорадом Додиком.

– Прошле седмице сједио сам са америчким амбасадором. Мој став је да треба одмах именовати мандатара и дати шансу новом Савјету министара БиХ, јер већ смо договорили ресоре.

Све што се тиче НАТО и годишњих извјештаја треба онда радити без одлагања. Не смију нас друга питања омести да имамо Савјет министара, јер сада имамо предсједавајућег Савјета министара и предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ у истој особи – рекао је Човић.

Упитан је вјерује ли још у споразум лидера који истиче 5. септембра, на шта је рекао  – Ја не бих био ја да нисам очекивао оно што смо се договорили. 

– Ми смо нешто потписали и то је био продукт дугог преговарачког процеса. Мислим да смо прокоцкали 26 или 27 дана у нашем договорању. Потпис који смо ставили у канцеларији ЕУ толико је снажан и без отворених питања да је било очекивати да се то заврши. Ми немамо другог пута него да тражимо компромис. Наш пут је ка ЕУ, ка НАТО, али морамо одредити динамику шта је техничко, а шта стратешко питање – казао је Човић.

(БН/Клиx)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

02.09.2019 12:38

Миле, чу ли га ти!!! Немој да те више видимо у Сарајеву!!! Доста си продавао и давао, сада је стоп...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јели Сједа Длако

02.09.2019 21:46

кад цес.нам вратити паре...

Name

Коле

02.09.2019 12:48

Ваше стратешко питање је само како узети што више пара и ништа више. Хвала богу па су то паметни млади људи схватили и бјеже што даље из БиХ а ови јадни пензионери и борци који вас подржавају, нису ни заслужили боље од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича

02.09.2019 13:33

апсолутно тачно

Name

Ре коле

02.09.2019 14:03

Капа до пода.

Name

ИСТИНА

02.09.2019 12:56

ОВАКВОГ ЛУКАВОГ ЛОПОВА ЈЕДНОМ МАЈКА РАДЈА У СТО ГОДИНА. ПА И БУДАЛА ЗНА ДА КАД ДОДИК ПОСТАВИ СВОГ ЦОВЈЕКА ЗА МАНДАТАРА НИКАД НЕЦЕ ПРИСТАТИ ЗА НАТО ПЛАН. НЕЦЕ ДА ПРИСТАНЕ ЗРТВУЈУЦИ ТЕГЕЛТИЈУ А НЕ ДА ПРИСТАНЕ БЕЗУСЛОВНО. МОЈ ЦОВИЦУ МЛАТИС ПРАЗНУ СЛАМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

02.09.2019 12:59

Господине Човићу, теби и Мили Додику не смета што о свему одлучујете у име хрватског и српског народа, а смета вам што је формално Звиздић истовремено предсједавајући Савјета министра и пресједавајући у Парламентарној скупштини БиХ. Ти добро знаш да у име бошњачког народа одлучује Изедбеговић, а не Звиздић. Међутим, упали сте у зачарани круг, јер у Предсједништву БиХ сједи Комшић који је паметнији и способнији заједно и од тебе, Додика и Изедбеговића. Вас тројица се бавите смо својим интересима, а вас не интересује ни држава ни ентитети ни народи. Мандатар вам треба ради финансија, а не да би урадио нешто добро за грађане БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

02.09.2019 13:46

Гдје се је та Комшићева памет показала,блокадом БиХ власти,шта је та његова памет доприњела за бољитак БиХ,ништа да све стоји на свом мјесту,ако је његова памет блокирати договор тројице лидера кога су народ изабрали ,онда смо ту ђесмо

Name

прагматицно

02.09.2019 13:09

Е када би Бакир и остала Сарајевска свита слусала овог цовјека ствари би по БиХ било пуно изгледније. Дрзаву коју 60% становниства не дозивљва као своју мора да буде протекторат. Но томе је досао крај и то је разлог засто Комсиц и Бакир опструису формирање власти. ЕУ интеграције су оно цега се Сарајево пласи. Уводјење демократских принципа власи, аутономија Хрвата у Федерацији у погледу језика, културе и медија. Па како се Хрвати могу осјецати равноправно када им Сарајево бира цлана предсједниства, прописује им медијске слободе и потискује их из свих институција у Федерацији. Ако ово слузбено Сарајево не схвати судбина БиХ је запецацена исто као и обе Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Прагматицно

02.09.2019 13:57

Није истина да 60 посто не дозивљава Босну као своју дрзаву. Ако то цине онда пут под ноге. Ни Мадјар, Сандзаклије ни Албанци не осјецсју Србију као своју па ви небисте дозволили да је подјеле. Зашто би то долволили у Босни? Ипак је нас вецина који волимо своју домовину.

Name

Ре

02.09.2019 13:59

Која гомила глупости и неистина, праћена пријетњом на крају. Каквих црних 60 посто становништва? Ако сте сигурни у то, дајте државни референдум па да видимо како ствари стоје. А те "пријетње" о распаду Босне су постале дозлабога досадне.

Name

прагматицно

02.09.2019 14:20

Ста конкретно није истина. Обе Југославије су се распале ради нерјесених националних односа. Хрвати немају свој канал на Хрватском језику, Босњацки гласови су им изабрали цлана предсједниства,док су остали Босњаци гласали за југословенски оријентираног Бакира. Не само 60% становниства вец и 60% Босњака је не дозивљава као своју земљу. Висе је младих Босњака у Западних земљама него у БиХ. Висе се осјецају добро досли у Њемацкој него у Сарајеву. Вец су готово све цевабдзинице преселиле у Њемацку. Висе ни цевапа неце бити на Басцарсији.

Name

Јами

02.09.2019 13:09

Теби се зури да коју кинту пребаците за Алуминиј јер Звиздиц и гатацки клан оцигледно бабиног пиргу бојкотују , а Додик се нагодио са Мркоњицанима око Алумине сад му додје мјесто мандатара ...јбг под притиском сте само се зутом не зури он мора прво конгрес да обезбједи себи мјесто па це онда и он у јурис . Ајд имате јос 3 године таман мозете све поклепати дотле це се и народ раселити мозете владати док сте зиви никог није брига нек је Ангела отворила границе а ускоро це и цитава Еуропа тако да сте небитни ликови и слузите нам за подсмјех и поспрдавање

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛАДИ

02.09.2019 13:30

ХВАЛА БОГУ ДА ТИ НИСИ У ПРЕДСЈЕДНИШТВУ СА СВОЈИМ ПАЈДАШЕМ ДОДИКОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

02.09.2019 13:38

"...Наш пут је ка ЕУ, ка НАТО, али морамо одредити динамику шта је техничко, а шта стратешко питање – казао је Човић..." Ха,ха,свашта... ХДЗ БиХ је за улазак у НАТО због "милион" разлога (један је и тај што је и Република Хрватска чланица НАТО-а (више од 10 година),наравно),а сада је то одједном "техничко питање",за разлику од "стратешког" питања,односно "избора мандатара"... И то само зато што тај потенцијални мандатар долази из "братског" СНСД-а,односно што га поставља Човићев "брат по пожртвовности скрбљења о свом народу" МИлорад Додик... Дирљиво,заправо,нема шта...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

02.09.2019 14:39

миле мора гурати тегелтију,инаце це га онај збрисати са свих спискова. долијо си миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успут

02.09.2019 17:04

Покер Фаце га спушта и то лагано амерички...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

02.09.2019 19:09

ЕТО ТЕБЕ ЦЕМО ПИТАТИ СТА ЦЕМО РАДИТИ У БИХ,ТИ СВЕ СТО ДОТАКНЕС ОСУСИ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовицу

02.09.2019 21:49

од лоповлука си постао глуп у коментарима...а од глупавости цес полудит...поманитат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовицу

02.09.2019 21:50

од лоповлука си постао глуп у коментарима...а од глупавости цес полудит...поманитат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

03.09.2019 14:03

Цовица интересује само ресурс остало је све техницко питање!!

ОДГОВОРИТЕ