ПЛ: Бурно на "Гудисону" - Евертону голеада, Вулвсима муке!

Домаћин славио у претпоследњој утакмици кола, лош старт сезоне "вукова". . .  Такмичење ко има гору одбрану најбоље је искористио Ришарлисон! Евертон бољи од Вулвса у "дербију за седмо место".

Фудбал 01.09.2019 | 23:05
ПЛ: Бурно на "Гудисону" - Евертону голеада, Вулвсима муке!
Фудбалери Евертона победили су у четвртом колу Премијер лиге Вулверхемптон резултатом 3:2 на домаћем терену.

У изузетно занимљивој утакмици, "карамеле" су биле бољи ривал и успеле да дођу до вредног тријумфа у дербију "за седмо место". 

Фестивал голова и лоше одрбане на Гудисон Парку. На крају је Евертонова одбрана била мање лошија, Ришарлисон се најбоље снашао у таквој игри и Карамеле су савладале Вулверхемптон 3:2 у „дербију за седмо место“ како су неки најављивали овај дуел.

Од Евертона и Вулверхемптона се очекује да се боре за седмо место и пласман у Европу као прошле сезоне. Тада су Вукови били бољи за три бода, али сада делује да је Евертон бољи.

Иако су гледаоци уживали у пет голова, могли су и да виде гомилу грешака у дефанзиви које су директно утицале на резултат. Све је почело катастрофалним неспоразумом Кодија и Руи Патрисија у четвртом минуту из којег је Кен случајно асистирао Ришарлисону, а Бразилац погодио на празан гол.

Само четири минута касније, одбрана Евертона је галантно узвратила. Адама Тароре се прошетао поред Диња и убацио у петерца где нико није умео да избије лопту. Штавише, Колмен је наместио лопту Роману Сајсу да лагано погодио празну мрежу. Већ у 11. минуту је било 2:1 за Евертон. Сигурдсон је сјајно центрирао са десног крила, а Алекс Ивоби неометан главом погодио мрежу Вукова.

Уследила је гомила шанси на обе стране, али се мреже нису тресле све до 75. минута када је одбрана Евертона лоше реговала на дуги аут Бенета, а Хименез успео главом да погоди иако је добио копачку у лице том приликом. Међутим, радост Вулвса због изједначења опет није дуго трајала. Лука Дињ је успео некако да центрира са левог крило, а Ришарлисон је опет ухватио одбрану Вулвса на спавању и главом преко Болија погодио за победу.

Сам почетак сусрета био је веома интензиван, а у периоду од петог до 12. минута виђена су три гола. Домаћин је повео након лоше комуникације Конора Коудија и голмана Руија Патрисија, Ричарлисон је лако казнио њихову смушеност и довео свој тим у вођство.

Ипак, нису се предуго радовали, већ после четири минута њихова одбрана је реаговала у сличном маниру као и колеге из гостујућег тима у ситуацији када је "пао" гол, а Роман Саис се најбоље снашао у петерцу противника и без муке послао лопту преко гол-линије.

До нове предности екипа Марка Силве је дошла након три минута. Алекс Ивоби је одлично реаговао након сјајног центаршута најбољег актера утакмице Ришарлисона и главом постигао други погодак за свој тим.

Након тога, пао је ритам сусрета па до полувремена није било већих узбуђења.

И други део игре је почео како се први завршио, било је добрих потеза и дуела, али се на голове чекало све до последњих 15 минута.

Прво је Вулверхемптон успео да искористи благу иницијативу коју је имао у то време, преко Раула Хименеза дошли су до егала у 75. минуту, али и тај потенцијални бод им је украо Ришарлисон својим другим голом након центаршута Луке Диња.

Евертон је до краја одиграо смирено, сачувао предност и забележио нову победу, а последња ситуација на мечу био је други жути картон за Вилија Болија у надокнади времена, па су гости дуел завршили са десеторицом.

"Карамеле" се овим резултатом пењу на пето место, иако је још почетак сезоне показали су да су унапредили игру у односу на претходну и сигурно ће бити респектабилан кандидат за место у најбољих шест тимова. У следећем колу одлазе у госте Борнмуту, где ће бити фаворит и имати шансу да наставе да побеђују.

Вулвси су почели слабије своју другу годину у Премијер лиги, делује да их је игра на евро-фронту успорила, па ће морати да дижу форму како би поновили прошлосезонске резултате. Већ након репрезентативне паузе имаће нови велики изазов, долази им екипа Челсија, па ћемо видети да ли су успели да се консолидују након нешто лошијих партија.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 4. коло:

Саутемптон - Јунајтед 1:1 (0:1)
/Вестергард 58 - Џејмс 10/

Лестер – Борнмут 3:1 (2:1)
/Варди 12, 73, Тилеманс 41 – Вилсон 15/

Манчестер сити – Брајтон 4:0 (2:0)
/Де Брујне 2, Агуеро 42, 55, Бернардо 79/

Челси – Шефилд јунајтед 2:2 (2:0)
/Абрахам 19, 43 – Робинсон 46, Зума аг 89/

Кристал Палас – Астон Вила 1:0 (0:0)
/Ајув 73/

Вест Хем – Норич 2:0 (1:0)
/Халер 24, Јармоленко 56/

Њукасл – Вотфорд 1:1 (1:1)
/Шар 41 – Хјуз 2/

Барнли - Ливерпул (18.30)

у недељу

Евертон - Вулверхемптон 3:2 (2:1)
/Ришарлисон 5, 80, Ивоби 12 - Саис 9, Хименез 75/

Арсенал - Тотенхем 2:2 (1:2)
/Лаказет 45+2, Обамејанг 71 - Ериксен 10, Кејн 40. п/

ТАБЕЛА: Сити 10, Ливерпул (-1) 9, Лестер 8, Кристал Палас 7, Арсенал 7, Евертон 7, Вест Хем 7, Јунајтед 5, Тотенхем 5, Челси 5, Шефилд 5, Барнли (-1) 4, Брајтон 4, Борнмут 4, Саутемптон 4, Њукасл 4, Вулверхемптон 3, Астон Вила 3, Норич 3, Вотфорд 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар