PL: Burno na "Gudisonu" - Evertonu goleada, Vulvsima muke!

Domaćin slavio u pretposlednjoj utakmici kola, loš start sezone "vukova". . .  Takmičenje ko ima goru odbranu najbolje je iskoristio Rišarlison! Everton bolji od Vulvsa u "derbiju za sedmo mesto".

Fudbal 01.09.2019 | 23:05
PL: Burno na "Gudisonu" - Evertonu goleada, Vulvsima muke!
Fudbaleri Evertona pobedili su u četvrtom kolu Premijer lige Vulverhempton rezultatom 3:2 na domaćem terenu.

U izuzetno zanimljivoj utakmici, "karamele" su bile bolji rival i uspele da dođu do vrednog trijumfa u derbiju "za sedmo mesto". 

Festival golova i loše odrbane na Gudison Parku. Na kraju je Evertonova odbrana bila manje lošija, Rišarlison se najbolje snašao u takvoj igri i Karamele su savladale Vulverhempton 3:2 u „derbiju za sedmo mesto“ kako su neki najavljivali ovaj duel.

Od Evertona i Vulverhemptona se očekuje da se bore za sedmo mesto i plasman u Evropu kao prošle sezone. Tada su Vukovi bili bolji za tri boda, ali sada deluje da je Everton bolji.

Iako su gledaoci uživali u pet golova, mogli su i da vide gomilu grešaka u defanzivi koje su direktno uticale na rezultat. Sve je počelo katastrofalnim nesporazumom Kodija i Rui Patrisija u četvrtom minutu iz kojeg je Ken slučajno asistirao Rišarlisonu, a Brazilac pogodio na prazan gol.

Samo četiri minuta kasnije, odbrana Evertona je galantno uzvratila. Adama Tarore se prošetao pored Dinja i ubacio u peterca gde niko nije umeo da izbije loptu. Štaviše, Kolmen je namestio loptu Romanu Sajsu da lagano pogodio praznu mrežu. Već u 11. minutu je bilo 2:1 za Everton. Sigurdson je sjajno centrirao sa desnog krila, a Aleks Ivobi neometan glavom pogodio mrežu Vukova.

Usledila je gomila šansi na obe strane, ali se mreže nisu tresle sve do 75. minuta kada je odbrana Evertona loše regovala na dugi aut Beneta, a Himenez uspeo glavom da pogodi iako je dobio kopačku u lice tom prilikom. Međutim, radost Vulvsa zbog izjednačenja opet nije dugo trajala. Luka Dinj je uspeo nekako da centrira sa levog krilo, a Rišarlison je opet uhvatio odbranu Vulvsa na spavanju i glavom preko Bolija pogodio za pobedu.

Sam početak susreta bio je veoma intenzivan, a u periodu od petog do 12. minuta viđena su tri gola. Domaćin je poveo nakon loše komunikacije Konora Koudija i golmana Ruija Patrisija, Ričarlison je lako kaznio njihovu smušenost i doveo svoj tim u vođstvo.

Ipak, nisu se predugo radovali, već posle četiri minuta njihova odbrana je reagovala u sličnom maniru kao i kolege iz gostujućeg tima u situaciji kada je "pao" gol, a Roman Sais se najbolje snašao u petercu protivnika i bez muke poslao loptu preko gol-linije.

Do nove prednosti ekipa Marka Silve je došla nakon tri minuta. Aleks Ivobi je odlično reagovao nakon sjajnog centaršuta najboljeg aktera utakmice Rišarlisona i glavom postigao drugi pogodak za svoj tim.

Nakon toga, pao je ritam susreta pa do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

I drugi deo igre je počeo kako se prvi završio, bilo je dobrih poteza i duela, ali se na golove čekalo sve do poslednjih 15 minuta.

Prvo je Vulverhempton uspeo da iskoristi blagu inicijativu koju je imao u to vreme, preko Raula Himeneza došli su do egala u 75. minutu, ali i taj potencijalni bod im je ukrao Rišarlison svojim drugim golom nakon centaršuta Luke Dinja.

Everton je do kraja odigrao smireno, sačuvao prednost i zabeležio novu pobedu, a poslednja situacija na meču bio je drugi žuti karton za Vilija Bolija u nadoknadi vremena, pa su gosti duel završili sa desetoricom.

"Karamele" se ovim rezultatom penju na peto mesto, iako je još početak sezone pokazali su da su unapredili igru u odnosu na prethodnu i sigurno će biti respektabilan kandidat za mesto u najboljih šest timova. U sledećem kolu odlaze u goste Bornmutu, gde će biti favorit i imati šansu da nastave da pobeđuju.

Vulvsi su počeli slabije svoju drugu godinu u Premijer ligi, deluje da ih je igra na evro-frontu usporila, pa će morati da dižu formu kako bi ponovili prošlosezonske rezultate. Već nakon reprezentativne pauze imaće novi veliki izazov, dolazi im ekipa Čelsija, pa ćemo videti da li su uspeli da se konsoliduju nakon nešto lošijih partija.

PREMIJER LIGA, 4. kolo:

Sautempton - Junajted 1:1 (0:1)
/Vestergard 58 - Džejms 10/

Lester – Bornmut 3:1 (2:1)
/Vardi 12, 73, Tilemans 41 – Vilson 15/

Mančester siti – Brajton 4:0 (2:0)
/De Brujne 2, Aguero 42, 55, Bernardo 79/

Čelsi – Šefild junajted 2:2 (2:0)
/Abraham 19, 43 – Robinson 46, Zuma ag 89/

Kristal Palas – Aston Vila 1:0 (0:0)
/Ajuv 73/

Vest Hem – Norič 2:0 (1:0)
/Haler 24, Jarmolenko 56/

Njukasl – Votford 1:1 (1:1)
/Šar 41 – Hjuz 2/

Barnli - Liverpul (18.30)

u nedelju

Everton - Vulverhempton 3:2 (2:1)
/Rišarlison 5, 80, Ivobi 12 - Sais 9, Himenez 75/

Arsenal - Totenhem 2:2 (1:2)
/Lakazet 45+2, Obamejang 71 - Eriksen 10, Kejn 40. p/

TABELA: Siti 10, Liverpul (-1) 9, Lester 8, Kristal Palas 7, Arsenal 7, Everton 7, Vest Hem 7, Junajted 5, Totenhem 5, Čelsi 5, Šefild 5, Barnli (-1) 4, Brajton 4, Bornmut 4, Sautempton 4, Njukasl 4, Vulverhempton 3, Aston Vila 3, Norič 3, Votford 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar