СП: Србија спремна за Филипине послије дебакла!

Колико је то добро за кошарку? Селектор "орлова" Саша Ђорђевић бавио се наредним ривалом на Мундобаскету, али и мечевима који завршени високом разликом на старту такмичења у Кини.  Селектор о резултатима на Мундобаскету: ФИБА да се запита неке ствари. . .  Ђорђевић поново о раду светске кровне кошаркашке организације. . .

Кошарка 01.09.2019 | 15:40
СП: Србија спремна за Филипине послије дебакла!
Србију после одличног старта и убедљиве победе над Анголом (105:59) у другој рунди такмичења у групи Д Мундобаскета очекује меч са Филипинима, који су претрпели дебакл.

Они су поражени резултатом 108:62.

Александар Ђорђевић сматра да после убедјивих пораза морају да се поставе нека озбиљна питања.

"Не бих се лимитирао да анализирам само утакмицу Филипина или њихову репрезентацију, већ систем такмичења од 32 учесника. Дешава се да постоје такве утакмице са великом разликом и то не само у нашој групи, јер је тек почетак, и мислим да ту треба да поставе знак питања на нивоу кровне организације да виде да ли нам то одговара, да ли је то добро за кошарку коју презентујемо у овом тренутку у свету или ћемо да вратимо на мало реалнији однос снага", рекао је селектор новинарима у Фошану.

Логично се наставља питањем - колико је оптерећење за играче да играју утакмице које су практично унапред добијене, док иза угла вребају равноправни противници

"Стрпљен – спашен. Морамо да имамо стрпљење, да идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу. Моја лична филозофија је да је свака следећа утакмица најважнија у нашим каријерама. Тако ћемо приступити свакој утакмици".

Он се онда конкретно окренуо анализи меча против наредног противника.

"Италијани су на том мечу против Филипина погодили све, баш све. У првој четвртини дали су 37 поена. Сада нам следује меч са њима и на нама је да одиграмо максимално озбиљно против тог тима. Ми смо данас одрадили тренинг који је наравно био окренут ка нашој ствари, али нормално већ и ка неким другим противницима који нам следе", напоменуо је Ђорђевић.

Ђорђевић је искористио прилику да честита капитену Мирославу Радуљици на одиграној стотој утакмици у репрезентативној опреми.

"Свака му част. То је велики успех за једног играча, мора да буде поносан, као и његова породица, због свега што је дао. У последње две године посебно, јер ако се сетите прозора, он је сваки пут долазио из Кине, помагао нам, био велики део екипе која је била шаролика. У свим претходним акцијама је увек био велики део екипе, много сам срећан због њега. Видимо сви заједно велику позитивну промену код њега, као човека и играча. Ако смо и ми сви помогли у томе, сјајно".

На тренингу је било врло занимљиво, а играчи су били веома расположени.

Србија и Филипини састају се у понедаљак у Фошану од 13.30 часова по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар