SP: Srbija spremna za Filipine poslije debakla!

Koliko je to dobro za košarku? Selektor "orlova" Saša Đorđević bavio se narednim rivalom na Mundobasketu, ali i mečevima koji završeni visokom razlikom na startu takmičenja u Kini.  Selektor o rezultatima na Mundobasketu: FIBA da se zapita neke stvari. . .  Đorđević ponovo o radu svetske krovne košarkaške organizacije. . .

Košarka 01.09.2019 | 15:40
SP: Srbija spremna za Filipine poslije debakla!
Srbiju posle odličnog starta i ubedljive pobede nad Angolom (105:59) u drugoj rundi takmičenja u grupi D Mundobasketa očekuje meč sa Filipinima, koji su pretrpeli debakl.

Oni su poraženi rezultatom 108:62.

Aleksandar Đorđević smatra da posle ubedjivih poraza moraju da se postave neka ozbiljna pitanja.

"Ne bih se limitirao da analiziram samo utakmicu Filipina ili njihovu reprezentaciju, već sistem takmičenja od 32 učesnika. Dešava se da postoje takve utakmice sa velikom razlikom i to ne samo u našoj grupi, jer je tek početak, i mislim da tu treba da postave znak pitanja na nivou krovne organizacije da vide da li nam to odgovara, da li je to dobro za košarku koju prezentujemo u ovom trenutku u svetu ili ćemo da vratimo na malo realniji odnos snaga", rekao je selektor novinarima u Fošanu.

Logično se nastavlja pitanjem - koliko je opterećenje za igrače da igraju utakmice koje su praktično unapred dobijene, dok iza ugla vrebaju ravnopravni protivnici

"Strpljen – spašen. Moramo da imamo strpljenje, da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Moja lična filozofija je da je svaka sledeća utakmica najvažnija u našim karijerama. Tako ćemo pristupiti svakoj utakmici".

On se onda konkretno okrenuo analizi meča protiv narednog protivnika.

"Italijani su na tom meču protiv Filipina pogodili sve, baš sve. U prvoj četvrtini dali su 37 poena. Sada nam sleduje meč sa njima i na nama je da odigramo maksimalno ozbiljno protiv tog tima. Mi smo danas odradili trening koji je naravno bio okrenut ka našoj stvari, ali normalno već i ka nekim drugim protivnicima koji nam slede", napomenuo je Đorđević.

Đorđević je iskoristio priliku da čestita kapitenu Miroslavu Raduljici na odigranoj stotoj utakmici u reprezentativnoj opremi.

"Svaka mu čast. To je veliki uspeh za jednog igrača, mora da bude ponosan, kao i njegova porodica, zbog svega što je dao. U poslednje dve godine posebno, jer ako se setite prozora, on je svaki put dolazio iz Kine, pomagao nam, bio veliki deo ekipe koja je bila šarolika. U svim prethodnim akcijama je uvek bio veliki deo ekipe, mnogo sam srećan zbog njega. Vidimo svi zajedno veliku pozitivnu promenu kod njega, kao čoveka i igrača. Ako smo i mi svi pomogli u tome, sjajno".

Na treningu je bilo vrlo zanimljivo, a igrači su bili veoma raspoloženi.

Srbija i Filipini sastaju se u ponedaljak u Fošanu od 13.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar