''Србија, Италија... Има ли ово првенство смисла?"

Пита се чувени словеначки кошаркаш Боштјан Нахбар.

Кошарка 01.09.2019 | 16:52
''Србија, Италија... Има ли ово првенство смисла?"
Ако ствари посматрамо у теорији - на свјетским првенствима играју најбоље репрезентације у одређеном спорту, али у пракси то баш и није тако...

Већ првог дана Мундобаскета у Кини били смо свједоци да су Србија и Италија "демонстрирале моћ" против својих ривала у групи "Д" побиједивши Анголу и Филипине са по 46 разлике, што је резултат какав навијачи не желе да виде на смотри најбољих екипа планете.

Поводом тога огласио се и бивши словеначки кошаркаш Боштјан Нахбар, чија репрезентација није успјела да се пласира на Мундобаскет, због неуспјеха у квалификацијама.

Иако су актуелни шампиони Европе - нови систем квалификација им је "дошао главе".

"Покушавам да схватим смисао ових убједљивих побједа на Свјетском првенству на мечевима Италије и Филипина или Србије и Анголе. Шта конкретно ови тимови могу да науче из тога? За то вријеме, бранилац титуле на Европском првенству, и други добри европски тимови, не играју у Кини. Сигуран сам да бисмо видјели многе 'класике', али смо могли да видимо и више", написао је Нахбар на свом Тwиттер налогу.

Шта ви мислите, да ли је Нахбар у праву, да ли је потребна нова "реформа" квалификација и самог Светског првенства у кошарци?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТНТ

01.09.2019 15:36

Зашто се Хуго Лорис изговара Хуго Лорис, Виктор Хуго се изговара Виктор Иго?

ОДГОВОРИТЕ