''Srbija, Italija... Ima li ovo prvenstvo smisla?"

Pita se čuveni slovenački košarkaš Boštjan Nahbar.

Košarka 01.09.2019 | 16:52
''Srbija, Italija... Ima li ovo prvenstvo smisla?"
Ako stvari posmatramo u teoriji - na svjetskim prvenstvima igraju najbolje reprezentacije u određenom sportu, ali u praksi to baš i nije tako...

Već prvog dana Mundobasketa u Kini bili smo svjedoci da su Srbija i Italija "demonstrirale moć" protiv svojih rivala u grupi "D" pobijedivši Angolu i Filipine sa po 46 razlike, što je rezultat kakav navijači ne žele da vide na smotri najboljih ekipa planete.

Povodom toga oglasio se i bivši slovenački košarkaš Boštjan Nahbar, čija reprezentacija nije uspjela da se plasira na Mundobasket, zbog neuspjeha u kvalifikacijama.

Iako su aktuelni šampioni Evrope - novi sistem kvalifikacija im je "došao glave".

"Pokušavam da shvatim smisao ovih ubjedljivih pobjeda na Svjetskom prvenstvu na mečevima Italije i Filipina ili Srbije i Angole. Šta konkretno ovi timovi mogu da nauče iz toga? Za to vrijeme, branilac titule na Evropskom prvenstvu, i drugi dobri evropski timovi, ne igraju u Kini. Siguran sam da bismo vidjeli mnoge 'klasike', ali smo mogli da vidimo i više", napisao je Nahbar na svom Twitter nalogu.

Šta vi mislite, da li je Nahbar u pravu, da li je potrebna nova "reforma" kvalifikacija i samog Svetskog prvenstva u košarci?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TNT

01.09.2019 15:36

Zašto se Hugo Loris izgovara Hugo Loris, Viktor Hugo se izgovara Viktor Igo?

ODGOVORITE