Траже продужење притвора за бившег министра

Окружно јавно тужилаштво Бањалука затражило је да Ненаду Сузићу (69), бившем министру просвјете РС, који је ухапшен због сумње да је обљубио тринаестогодишњу дјевојчицу, буде продужен притвор за још мјесец.

Република Српска 31.08.2019 | 13:00
Траже продужење притвора за бившег министра
Мира Милетић, секретар Тужилаштва, потврдила је за "Независне" да је поступајући тужилац у петак предложио продужење притвора, јер је, у овом случају, ријеч о ванредним околностима.

"Ријеч је о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела", навела је Милетићева и додала да је један од притворских разлога и то што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемирењу јавности.

Подсјетимо, Сузићу је ранијим рјешењем Окружног суда у Бањалуци притвор продужен на два мјесеца и по тој мјери истиче 5. септембра.

Иначе, извори блиски истрази рекли су раније да су овај случај пријавили дјевојчица и њени родитељи, а убрзо након тога Сузић је, почетком јуна, ухапшен.

"У пријави су дјевојчица и њени родитељи навели да је Сузић ученицу обљубио баш тај дан, односно непосредно прије пријаве. Дакле, није ријеч о понављању кривичног дјела", рекао је раније саговорник упућен у истрагу.

Сузић, који је запослен на мјесту наставника у звању редовног професора на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци, удаљен је с тог радног мјеста 7. јуна. Како је раније саопштено из Универзитета у Бањалуци, рјешење о удаљењу траје док је у притвору.

Извор: Независне

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Васке

31.08.2019 11:20

Увјек би се могао видети у ресторану Кампуса да седи са неким балавицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.09.2019 06:30

СВАКО ПОКАЖЕ СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ КАД ТАД.ФАЦА МУ ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋА. НИЈЕ БАШ СВЕ НАМЈЕШТЕНО И ЛАЖ.ИМА МОЖДА И ИСТИНЕ,

ОДГОВОРИТЕ