Traže produženje pritvora za bivšeg ministra

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je da Nenadu Suziću (69), bivšem ministru prosvjete RS, koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu, bude produžen pritvor za još mjesec.

Republika Srpska 31.08.2019 | 13:00
Traže produženje pritvora za bivšeg ministra
Mira Miletić, sekretar Tužilaštva, potvrdila je za "Nezavisne" da je postupajući tužilac u petak predložio produženje pritvora, jer je, u ovom slučaju, riječ o vanrednim okolnostima.

"Riječ je o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela", navela je Miletićeva i dodala da je jedan od pritvorskih razloga i to što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenju javnosti.

Podsjetimo, Suziću je ranijim rješenjem Okružnog suda u Banjaluci pritvor produžen na dva mjeseca i po toj mjeri ističe 5. septembra.

Inače, izvori bliski istrazi rekli su ranije da su ovaj slučaj prijavili djevojčica i njeni roditelji, a ubrzo nakon toga Suzić je, početkom juna, uhapšen.

"U prijavi su djevojčica i njeni roditelji naveli da je Suzić učenicu obljubio baš taj dan, odnosno neposredno prije prijave. Dakle, nije riječ o ponavljanju krivičnog djela", rekao je ranije sagovornik upućen u istragu.

Suzić, koji je zaposlen na mjestu nastavnika u zvanju redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, udaljen je s tog radnog mjesta 7. juna. Kako je ranije saopšteno iz Univerziteta u Banjaluci, rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vaske

31.08.2019 13:20

Uvjek bi se mogao videti u restoranu Kampusa da sedi sa nekim balavicama

ODGOVORITE
Name

BOBA

02.09.2019 08:30

SVAKO POKAŽE SVOJE PRAVO LICE KAD TAD.FACA MU JE ZABRINJAVAJUĆA. NIJE BAŠ SVE NAMJEŠTENO I LAŽ.IMA MOŽDA I ISTINE,

ODGOVORITE