И даље непознато шта ће бити са 300 радника

Још увијек нема договора компаније Арселор Митал и Владе Републике Српске о судбини 300 радника, за које је ово предузеће прије неколико мјесеци најавило да ће од септембра остати без посла. Из управе за сада ћуте, док из синдиката очекују да до отпуштања неће доћи.

Република Српска 28.08.2019 | 19:36
И даље непознато шта ће бити са 300 радника
Септембар само што није, а још увијек нема договора о судбини 300 радника у руднику Омарска. Директор приједорског Арселор Митала Младен Јелача каже да не може дати одговор на питање шта ће бити са производњом од сљедећег мјесеца.

Из компаније Арселор Митал је раније поручено да ће од септембра доћи до отпуштања радника и смањења производње, а разлог је стална неизвјесност дугорочне будућности рударења у Приједору. Од тада међу радницима расте нервоза и забринутост.

Предсједник Синдиката Жељко Тепавчевић међутим каже да преговори иду у добром смјеру и да не очекује отпуштања радника.

"Већ дуже вријеме постоји спор Арцелор Митала и Владе Републике Српске око трансферних цијена по којима се руда из Приједора испоручује  Миталовој Жељезари у Зеници, а односи су се додатно погоршали и након неколико безуспјешних покушаја продаје државних акција  Рудника жељезне руде Љубија.

Уколико би дошло до смањења производње у руднику Омарска, то би оставило веома озбиљне посљедице на привреду приједорске регије, али и на Жељезнице Републике Српске.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јоја

28.08.2019 18:18

трбухом за хљебом ста ста це бити нема лезање нема гузоваце плте примати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

28.08.2019 19:15

Када видим ове синдикалце мука ми буде узимају паре од радника и гледају лицни интерес.Ста це бити са радницима одлуциват це фирма .

Name

просветитељ

29.08.2019 05:56

Не зна се ни шта ће бити са радницима елта-кабела па нико ништа не прича.

Name

Мути

28.08.2019 20:06

Ови синдикалци причају само шупље приче, замлаћују народ и муте воду. Вријеме је показало да нису ниста урадили, почев од катастрофалног Зако а о раду, надаље преко колективних уговора, до тоталне обесправљености и осиромашења радника. Ови радници, који се питају шта им је чинити, најбоље да траже себи нови посао, а они млађи да иду вани, јер овде нема наде. Досадашње искуство нас је у безброј наврата поучило, а сценарио је исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

28.08.2019 20:20

да гледам како дувају балоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wигемарк

28.08.2019 21:17

Ићи ће у Њемацку, а након пар мјесеци ће доћи по зене и дјецу да и њих одведу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.08.2019 00:25

300 нових људи на бироу, а онда вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.08.2019 06:35

НЕЋЕ БИТИ НИШТА СВЕ ЋЕ ТО ОНИ ПОРАВНАТИ.ИМАЈУ ОНИ ИСКУСТВА КАКО СЕ ДОЛАЗИ ДО РИЈЕШЕЊА .КО СУ БИЛИ ШТА СУ САДА НЕКА СЕ ЗАПИТАЈУ.МОРАЈУ СЕ МАЛО ПОИГРАВАТИ СА РАДНИЦИМА ДА БИ ЈОШ ВИШЕ ДОБИЛИ НА ЗНАЧАЈУ.ТО ЈЕ ОНО ПОВУЦИ ПОТЕГНИ И НА КРАЈУ ИСТО,. НОВАЦ ЈЕ У ОПТИЦАЈУ.УИГРАНИ СУ ДО САВРШЕНСТВА.ЈОШ КАД ИХ НИКО НЕ ЧАЧКА ЊИХОВ ЈЕ СВИЈЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКАН

29.08.2019 12:39

Желим сваку срећу, али скрећем пажњу да је све већ режирано да корпорацији буде угрожен бизнос и да само нађе изговор да ово угаси. Велико је коло интереса појединаца који одлучују, а узеће паре и онда ће изјавити да им је жао радника. ЛИЦЕМЕРИ најгоре људске врсте, спремни су да газе по лешевима само да би остварили своје личне циљеве. Организатори привредног криминала овог обима, добро су платили појединце у власти који су дошли у ситуацију да открију било шта. Поседују ВОЈСКУ јадних радника и панзионера, који су за њих спремни урадити било шта за неке мрвице. Радник је задовољан да у 7 дана може да уграби 50 лит нафте, па се не обазире на обим лоповлука који раде пословође и сви нагоре. Мали део поштених радника су у кредитима до гуше и немају баш неки избор. Ово не треба мешати са власништвом и правом на експлоатацију, јер је то још само један алат више којим се спречава конкуренција.

ОДГОВОРИТЕ