Сулејмани: Честитка Звезди и порука Партизану...

Није му било драго, није био расположен, али је био објективан и коректан, као прави спортиста.

Фудбал 28.08.2019 | 13:04
Сулејмани: Честитка Звезди и порука Партизану...
Годинама већ Миралем Сулејмани има важну улогу у екипи Јанг бојса, али овог лета није имао срећу да помогне саиграчима у борби са Црвеном звездом.

Због повреде је пропустио дуел у Берну, док је у Београду заиграо од средине другог полувремена, што није било довољно да спречи елиминацију швајцарског првака на само корак од Лиге шампиона.

Даље ће црвено-бели, а некадашњи репрезентативац Србије спортски је честитао ривалу.

"У овој фази такмичења немаш право на грешку. Мислим да смо били добри у обе утакмице, али на крају нисмо успели. Честутао бих Звезди пролаз у групну фазу", рекао је бивши репрезентативац Србије домаћим новинарима после 1:1 у Београду, што је црвено-белима било довољно због 2:2 у гостима.

"Имали смо шансе, али нисмо их користили. Борјан је бранио као и у првој утакмици. Покушали смо да се вратимо после 1:1, али нисмо успели", разочарано је констатовао Сулејмани.

Његови саиграчи често су се расправљали са судијом, што му се није допало.

"Када кренеш у расправу, само губиш време. Судије имају право на грешку и не треба губити време, а ми смо били кратки с временом. Када јуриш резултат, треба наставити игру што брже", сматра 30-годишњи фудбалер.

Као бивши играч Партизана, Сулејмани је упутан и за очекивања од црно-белих у квалификацијама за Лигу Европе, у којим у четвртак у Норвешкој бране 2:1 против Молдеа.

"Било би супер за српски фудбал да и Партизан уђе у Лигу Европе. Мислим да играју добро, саставили су добар тим и желим им све најбоље".

СЕОАНЕ: СМАТРАМ ДА СМО ЗАСЛУЖИЛИ ВИШЕ

Швајцарац шпанског порекла рекао је да је атмосфера на Стадиону "Рајко Митић" била одлична, али не и пресудна.

"Честитам на одличној публици и атмосфери. Али, оно што се види на терену је пресудан фактор. Публика може да утиче, али ипак мислим да то није био одлучујући фактор", истакао је Сеоане.

Тренер фудбалера Јанг бојса, Херардо Сеоане, рекао је да је његова екипа разочарана, јер сви у тиму мисле да су били бољи у двомечу.

"Пре свега честитам Звезди на успеху и пласману у Лигу шампиона. Враћамо се кући разочарани јер имамо осећај да смо у две утакмице била боља екипа. Ова утакмица је за нас разчарање, доживљавамо је као ударац у лице, али после сваког пада морамо да устанемо", рекао је Сеоане на конференцији за новинаре после утакмице у Београду.

"Много нам је жао што смо испали без пораза. Сматрам да смо заслужили више. Али, фудбал је игра и одбране и напада па је резултат такав какав је", казао је Сеоане.

Према његовом мишљењу, Јанг бојс је играо боље у првом сусрету него у реваншу.

"Боље смо играли у Берну када смо имали шест до осам изгледних прилика и доминирали смо. Овде у Београду смо имали лопту у поседу, али нисмо могли да створимо јасне шансе. Мој тим је имао добру утакмицу, тактички смо добро стајали на терену, а Звезда је успела да сузи простор и онемогући нашим брзим играчима да играју своју игру. Имамо нову, младу екипу, која се добра показала. Али, ове утакмице су нам показале на чему треба да радимо. А, то је ефикасност", навео је тренер швајцарског клуба.

Додао је да неће да се жали због великог броја повређених играча, попут Миралема Сулејманија, Гијома Ороа који нису могли да буду на терену од почетка.

Јанг бојс ће играти у групној фази Лиге Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар