Sulejmani: Čestitka Zvezdi i poruka Partizanu...

Nije mu bilo drago, nije bio raspoložen, ali je bio objektivan i korektan, kao pravi sportista.

Fudbal 28.08.2019 | 13:04
Sulejmani: Čestitka Zvezdi i poruka Partizanu...
Godinama već Miralem Sulejmani ima važnu ulogu u ekipi Jang bojsa, ali ovog leta nije imao sreću da pomogne saigračima u borbi sa Crvenom zvezdom.

Zbog povrede je propustio duel u Bernu, dok je u Beogradu zaigrao od sredine drugog poluvremena, što nije bilo dovoljno da spreči eliminaciju švajcarskog prvaka na samo korak od Lige šampiona.

Dalje će crveno-beli, a nekadašnji reprezentativac Srbije sportski je čestitao rivalu.

"U ovoj fazi takmičenja nemaš pravo na grešku. Mislim da smo bili dobri u obe utakmice, ali na kraju nismo uspeli. Čestutao bih Zvezdi prolaz u grupnu fazu", rekao je bivši reprezentativac Srbije domaćim novinarima posle 1:1 u Beogradu, što je crveno-belima bilo dovoljno zbog 2:2 u gostima.

"Imali smo šanse, ali nismo ih koristili. Borjan je branio kao i u prvoj utakmici. Pokušali smo da se vratimo posle 1:1, ali nismo uspeli", razočarano je konstatovao Sulejmani.

Njegovi saigrači često su se raspravljali sa sudijom, što mu se nije dopalo.

"Kada kreneš u raspravu, samo gubiš vreme. Sudije imaju pravo na grešku i ne treba gubiti vreme, a mi smo bili kratki s vremenom. Kada juriš rezultat, treba nastaviti igru što brže", smatra 30-godišnji fudbaler.

Kao bivši igrač Partizana, Sulejmani je uputan i za očekivanja od crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u kojim u četvrtak u Norveškoj brane 2:1 protiv Moldea.

"Bilo bi super za srpski fudbal da i Partizan uđe u Ligu Evrope. Mislim da igraju dobro, sastavili su dobar tim i želim im sve najbolje".

SEOANE: SMATRAM DA SMO ZASLUŽILI VIŠE

Švajcarac španskog porekla rekao je da je atmosfera na Stadionu "Rajko Mitić" bila odlična, ali ne i presudna.

"Čestitam na odličnoj publici i atmosferi. Ali, ono što se vidi na terenu je presudan faktor. Publika može da utiče, ali ipak mislim da to nije bio odlučujući faktor", istakao je Seoane.

Trener fudbalera Jang bojsa, Herardo Seoane, rekao je da je njegova ekipa razočarana, jer svi u timu misle da su bili bolji u dvomeču.

"Pre svega čestitam Zvezdi na uspehu i plasmanu u Ligu šampiona. Vraćamo se kući razočarani jer imamo osećaj da smo u dve utakmice bila bolja ekipa. Ova utakmica je za nas razčaranje, doživljavamo je kao udarac u lice, ali posle svakog pada moramo da ustanemo", rekao je Seoane na konferenciji za novinare posle utakmice u Beogradu.

"Mnogo nam je žao što smo ispali bez poraza. Smatram da smo zaslužili više. Ali, fudbal je igra i odbrane i napada pa je rezultat takav kakav je", kazao je Seoane.

Prema njegovom mišljenju, Jang bojs je igrao bolje u prvom susretu nego u revanšu.

"Bolje smo igrali u Bernu kada smo imali šest do osam izglednih prilika i dominirali smo. Ovde u Beogradu smo imali loptu u posedu, ali nismo mogli da stvorimo jasne šanse. Moj tim je imao dobru utakmicu, taktički smo dobro stajali na terenu, a Zvezda je uspela da suzi prostor i onemogući našim brzim igračima da igraju svoju igru. Imamo novu, mladu ekipu, koja se dobra pokazala. Ali, ove utakmice su nam pokazale na čemu treba da radimo. A, to je efikasnost", naveo je trener švajcarskog kluba.

Dodao je da neće da se žali zbog velikog broja povređenih igrača, poput Miralema Sulejmanija, Gijoma Oroa koji nisu mogli da budu na terenu od početka.

Jang bojs će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar