Како спријечити проблем отечених ногу љети

Када наиђу тропске врелине и најздравијима отичу ноге. Међутим, за то има лека, поручују стручњаци, наводећи неколико једноставних и релаксирајућих вежби.

Здравље 27.08.2019 | 08:55
Како спријечити проблем отечених ногу љети
* Да би отоци нестали треба да успоставите бољу циркулацију. За ту сврху поређајте књиге у висину до 15 цм, седите на столицу, па на књиге ставите ноге размакнуте десетак центиметара. Ноге тресите неколико секунди, а затим се опустите и останите у седећем положају још неколико минута.

* Важно је и да ојачате листове. Да бисте то постигли десну руку ставите на Ахилову тетиву леве ноге, и стегните чланак палцем и кажипрстом. Повлачите прсте према листу, благо масирајући ногу. Нарочито добро треба да измасирате лист, а затим цео поступак поновите са другом ногом.

* Ноге треба да учините и одморним. Станите босим стопалом на пластичну лоптицу па је котрљајте целом површином. Исту вежбу поновите другом ногом. Вежбу радите наизменично по пет пута. Након тога наставите вежбу са оба стопала и две лоптице истовремено.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Алекс

27.08.2019 07:49

Хахаха КЊИГЕ су данас само добре да би се ноге дизале на њих:)))))Јадни смо ми:))))))))Дигни ноге на књиге а овамо типкај по мобилном и гледај глупости:)))))

ОДГОВОРИТЕ