''Са Новаком смо јачи, али...''

''. . . не знам како ће бити њему?'' Душан Лајовић се пласирао у друго коло УС Опена сигурном игром и победом над Белгијанцем Стивом Дарсисиом.

Тенис 27.08.2019 | 10:51
''Са Новаком смо јачи, али...''
Тенисер из Старе Пазове је посао завршио за 113 минута, било је 7:5, 6:3, 6:3 и сада га у другој рунди очекује амерички тенисер Денис Кудла.

Лајовић каже да је био веома задовољан како је контролисао меч, с обзиром на чињеницу да је на турни дошао после две ране елиминације на туринирима који су претходили последњем Гренд слему сезоне.

"Добро је, последњи пут сам од њега изгубио. Кад нема физичких проблема, добар је играч. Стварно се много мучио са повредама, јако је добар са основне линије, има добру руку. Добро се брани, такође и на мрежи, тако да може да игра незгодан тенис. Имао је много проблема са повредма, данас га је и лакат мучио. Ово му је такође био последњи меч у каријери колико сам разумео. С моје стране, одрадио сам шта је требало, у три сета, није било много топло, нисам се много заморио. Задовољан сам како сам контролисао меч", каже Лајовић.

Концентрација је била кључна ствар за победу.

“Задовољан сам нивоом концентрације с обзиром да је ветар дувао и да је мало било промена у првом сету, Узео сам брејкна почетку, он се вратио… Концетрација је била на нивоу и мислим да сам одрадио меч на нивоу на ком се тренутно налазим".

Душан каже и да ће му овај тријумф много значити

“Наравно да значи, свака победа на Гренд слему је много важније. У турнир сам ушао са два пораза на харду али са друге стране, у том првом мечу сам имао шансу, онда ме је Изнер добио без ритма, моја стандардна болна тачка…Није то много утицало на мене и на оно на чему сам радио, тако да сам ушао са самопоуздањем у овај меч од првог поена и добро сам контролисао ситуацију", сматра Лајовић.

Имао је велику жељу да игра са Јанком Типсаревићем на последњем Гренд слему некада осмог тенисера света. Нажалост, то се неће догодити пошто је Типсаревић изгубио од Дениса Кудле у четири сета, али ако ништа друго, сада ће имати прилику да освети колегу и великог пријатеља.

"Играо сам са њим једном на бетону прошле године на челенџеру у Гвадалупеу, у финалу. Добио сам меч 6:4, 6:0. Сећам се добро јер су ми требали поени за главни жреб Ролан Гароса, тако да очекујем још један напет меч. Он је специфичан амерички играч јер има бољи бекхенд од форхенда. Углавном, Американци имају бољи форхенд. Добро се креће, добар је на овој подлози, није много опасан са основне линије, али је чврст са обе стране. Мало му је слабији форхенд, има добар први сервис, други шаље мало више слајсом, нема баш кик. Тактички знам шта треба да радим, слично као што сам и прошле године, тако ћу и сад да се припремим за меч. Ако задржим ниво из данашњег меча, мислим да би разлика у квалитету требало да дее види и на терену. Наравно, опет сваки тениски меч је другачији, то ништа не значи на папиру."

Неизбежно питање било је што се тиче Новаковог учешћа у Дејвис купу. Србија ће тако бити драстично појачана и са много већим изгледима за трофеј.

"То је одлично за нас, за њега не знам с обзиром да је сезона дуга и да је термин јако тежак, јер после тога има четири недеље до почетка АТП купа тако. Распоред је згуснут али за нас се повећавају шансе да се пласирамо што даље", закључио је Лајовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар