''Sa Novakom smo jači, ali...''

''. . . ne znam kako će biti njemu?'' Dušan Lajović se plasirao u drugo kolo US Opena sigurnom igrom i pobedom nad Belgijancem Stivom Darsisiom.

Tenis 27.08.2019 | 10:51
''Sa Novakom smo jači, ali...''
Teniser iz Stare Pazove je posao završio za 113 minuta, bilo je 7:5, 6:3, 6:3 i sada ga u drugoj rundi očekuje američki teniser Denis Kudla.

Lajović kaže da je bio veoma zadovoljan kako je kontrolisao meč, s obzirom na činjenicu da je na turni došao posle dve rane eliminacije na turinirima koji su prethodili poslednjem Grend slemu sezone.

"Dobro je, poslednji put sam od njega izgubio. Kad nema fizičkih problema, dobar je igrač. Stvarno se mnogo mučio sa povredama, jako je dobar sa osnovne linije, ima dobru ruku. Dobro se brani, takođe i na mreži, tako da može da igra nezgodan tenis. Imao je mnogo problema sa povredma, danas ga je i lakat mučio. Ovo mu je takođe bio poslednji meč u karijeri koliko sam razumeo. S moje strane, odradio sam šta je trebalo, u tri seta, nije bilo mnogo toplo, nisam se mnogo zamorio. Zadovoljan sam kako sam kontrolisao meč", kaže Lajović.

Koncentracija je bila ključna stvar za pobedu.

“Zadovoljan sam nivoom koncentracije s obzirom da je vetar duvao i da je malo bilo promena u prvom setu, Uzeo sam brejkna početku, on se vratio… Koncetracija je bila na nivou i mislim da sam odradio meč na nivou na kom se trenutno nalazim".

Dušan kaže i da će mu ovaj trijumf mnogo značiti

“Naravno da znači, svaka pobeda na Grend slemu je mnogo važnije. U turnir sam ušao sa dva poraza na hardu ali sa druge strane, u tom prvom meču sam imao šansu, onda me je Izner dobio bez ritma, moja standardna bolna tačka…Nije to mnogo uticalo na mene i na ono na čemu sam radio, tako da sam ušao sa samopouzdanjem u ovaj meč od prvog poena i dobro sam kontrolisao situaciju", smatra Lajović.

Imao je veliku želju da igra sa Jankom Tipsarevićem na poslednjem Grend slemu nekada osmog tenisera sveta. Nažalost, to se neće dogoditi pošto je Tipsarević izgubio od Denisa Kudle u četiri seta, ali ako ništa drugo, sada će imati priliku da osveti kolegu i velikog prijatelja.

"Igrao sam sa njim jednom na betonu prošle godine na čelendžeru u Gvadalupeu, u finalu. Dobio sam meč 6:4, 6:0. Sećam se dobro jer su mi trebali poeni za glavni žreb Rolan Garosa, tako da očekujem još jedan napet meč. On je specifičan američki igrač jer ima bolji bekhend od forhenda. Uglavnom, Amerikanci imaju bolji forhend. Dobro se kreće, dobar je na ovoj podlozi, nije mnogo opasan sa osnovne linije, ali je čvrst sa obe strane. Malo mu je slabiji forhend, ima dobar prvi servis, drugi šalje malo više slajsom, nema baš kik. Taktički znam šta treba da radim, slično kao što sam i prošle godine, tako ću i sad da se pripremim za meč. Ako zadržim nivo iz današnjeg meča, mislim da bi razlika u kvalitetu trebalo da dee vidi i na terenu. Naravno, opet svaki teniski meč je drugačiji, to ništa ne znači na papiru."

Neizbežno pitanje bilo je što se tiče Novakovog učešća u Dejvis kupu. Srbija će tako biti drastično pojačana i sa mnogo većim izgledima za trofej.

"To je odlično za nas, za njega ne znam s obzirom da je sezona duga i da je termin jako težak, jer posle toga ima četiri nedelje do početka ATP kupa tako. Raspored je zgusnut ali za nas se povećavaju šanse da se plasiramo što dalje", zaključio je Lajović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar