Сјећате ли се Дрентеа? Отишао је код Козака!

Занимљив одабир новог клуба. . .

Фудбал 25.08.2019 | 09:16
Сјећате ли се Дрентеа? Отишао је код Козака!
Некада највећи таленат холандског фудбала Ројстон Дренте (32) полако приводи играчку каријеру крају, а врло је занимљив одабир новог клуба!

Дренте, бивши фудбалер Фајнорда, Реал Мадрида и Евертона, потписао је уговор са клубом који се зове Козакен Бојс, а који се такмичи у трећем рангу холандског фудбала, званично су саопштили на својим друштвеним мрежама.

Ако васе име "Козакен" асоцирало на руске Козаке, нисте погрешили, пошто је клуб из Веркендама баш по њима и добио име...

Наиме, трупе великог француског војсковође Наполеона су 1813. године повлачиле кроз Веркендам и из града су их "истерали" управо Козаци са Дона, па је клуб основан више од стотину година касније - баш по њима и добио име (основан 1932. године).

Козакен Бојси нису имали великих успеха у својој историји и најчешће су се такмичили у аматерском рангу холандског фудбала, али сада у тиму имају велико име.

Дренте је претходних година лутао, од Русије преко Енглеске до Турске и Емирата, док се од 2018. године налази у Холандији у којој је наступао за Спарту из Ротердама, али је од овог лета слободан играч пошто му је истекао уговор.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар