"Хрватска је све више фактор нестабилности"

-Политика је тијесно повезана са историјским ревизионизмом који се у Хрватској огледа у томе да се покушава рехабилитовати усташки покрет и установити га у новом европском контексту, у новој европској Хрватској - тврди Пуповац.  

Регион 24.08.2019 | 18:53
"Хрватска је све више фактор нестабилности"
Предсједник СДС Милорад Пуповац упозорио је поводом најновијих напада на грађане српске националности на книнском подручју, како ситуација у Хрватској у погледу међуетничке толеранције није добра. 

– У погледу стања мира, сигурности, поштовања Устава и закона, те  међународних уговора, које је Република Хрватска потписала, поштовања повеља међународних организација чија је чланица, од УН, НАТО, Савјета Европе и Европске уније, ситуација у Хрватској није добра – додаје Пуповац за Радио Сарајево.

Према његовим ријечима, ситуација у тој земљи се погоршава од 2014. 

-Политика је тијесно повезана са историјским ревизионизмом који се у Хрватској огледа у томе да се покушава рехабилитовати усташки покрет и установити га у новом европском контексту, у новој европској Хрватској. У томе значајну улогу имају поједини чланови епископата локалне Католичке цркве и клера уопште, имају поједине ветеранске организације, поједине политичке странке и невладине организације које су настале уз тијесну повезаност с епископатом локалне Католичке цркве и националне Католичке цркве и политичких странака које су с њима повезане као њихово политичко крило –  упозорава Пуповац.

Према његовим ријечима на сцени је историјски ревизионизам.

– Та врста историјског ревизионизма у којем се у европском контексту жели рехабилитовати усташтво, а оптужити све друге: Југославију, социјалистички поредак, комунистички покрет, друге народе на простору бивше Југославије, то јест Србе и остале, то је нешто што је матрица по којој се то одвија у Републици Хрватској. И то доприноси томе да Хрватска постаје фактор нестабилности на просторима бивше Југославије. Да Хрватска постаје фактор продубљивања неповјерења на просторима бивше Југославије и да представља својеврсну црну овцу ионако не баш свијетлом стању међуетничких односа на просторима бивше Југославије –  подвукао је Пуповац.

(Радио Сарајево)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јоја

24.08.2019 17:15

Ма те беде никада ниста нису ни имале запад им дао дрзаву па не знају ста даље исто маце када миса добије ... то је катастрофа од народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јоја

24.08.2019 18:05

Па у Хрватској хулигани нападају Србе сто је нормално док у Републици Српској полиција напада Србе е то није нормално.

Name

Ре: Јоја

25.08.2019 10:37

Нису то хулигани то су Хрвати. А Колинда и Пленковић некад били Срби а сад су исто хрвати.

Name

Нострадамус

25.08.2019 07:01

Како Пуповац и Српски политицари стите Србе то се види овим нападима.Они стите само себе ма њих није брига за народ узивају у Хрватској и имају сва права и сто мање Срба у Хрватској њима боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

25.08.2019 10:35

Нострадамусе како ли си ти дошао до тог закључка? Шта ти трошиш, можда да промијениш дилера није лоше за почетак.