"Hrvatska je sve više faktor nestabilnosti"

-Politika je tijesno povezana sa istorijskim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitovati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom evropskom kontekstu, u novoj evropskoj Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.  

Region 24.08.2019 | 18:53
"Hrvatska je sve više faktor nestabilnosti"
Predsjednik SDS Milorad Pupovac upozorio je povodom najnovijih napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području, kako situacija u Hrvatskoj u pogledu međuetničke tolerancije nije dobra. 

– U pogledu stanja mira, sigurnosti, poštovanja Ustava i zakona, te  međunarodnih ugovora, koje je Republika Hrvatska potpisala, poštovanja povelja međunarodnih organizacija čija je članica, od UN, NATO, Savjeta Evrope i Evropske unije, situacija u Hrvatskoj nije dobra – dodaje Pupovac za Radio Sarajevo.

Prema njegovim riječima, situacija u toj zemlji se pogoršava od 2014. 

-Politika je tijesno povezana sa istorijskim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitovati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom evropskom kontekstu, u novoj evropskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera uopšte, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo –  upozorava Pupovac.

Prema njegovim riječima na sceni je istorijski revizionizam.

– Ta vrsta istorijskog revizionizma u kojem se u evropskom kontekstu želi rehabilitovati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Republici Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije. Da Hrvatska postaje faktor produbljivanja nepovjerenja na prostorima bivše Jugoslavije i da predstavlja svojevrsnu crnu ovcu ionako ne baš svijetlom stanju međuetničkih odnosa na prostorima bivše Jugoslavije –  podvukao je Pupovac.

(Radio Sarajevo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Joja

24.08.2019 17:15

Ma te bede nikada nista nisu ni imale zapad im dao drzavu pa ne znaju sta dalje isto mace kada misa dobije ... to je katastrofa od naroda

ODGOVORITE
Name

Re Joja

24.08.2019 18:05

Pa u Hrvatskoj huligani napadaju Srbe sto je normalno dok u Republici Srpskoj policija napada Srbe e to nije normalno.

Name

Ре: Јоја

25.08.2019 10:37

Нису то хулигани то су Хрвати. А Колинда и Пленковић некад били Срби а сад су исто хрвати.

Name

Nostradamus

25.08.2019 07:01

Kako Pupovac i Srpski politicari stite Srbe to se vidi ovim napadima.Oni stite samo sebe ma njih nije briga za narod uzivaju u Hrvatskoj i imaju sva prava i sto manje Srba u Hrvatskoj njima bolje.

ODGOVORITE
Name

Ре:

25.08.2019 10:35

Нострадамусе како ли си ти дошао до тог закључка? Шта ти трошиш, можда да промијениш дилера није лоше за почетак.