На данашњи дан: Меч који је промијенио све у Звезди!

Пре тачно две године пао Краснодар на Маракани – 2:1!

Фудбал 24.08.2019 | 20:40
На данашњи дан: Меч који је промијенио све у Звезди!
Црвена звезда сања други узастопни пласман у Лигу шампиона. Дуел са Јанг Бојсом имаће префикс историјског, као и онај против Салцбурга, Келна, Копенхагена...

Међутим, на данашњи дан, пре два лета, Црвена звезда је одиграла меч који је све променио. Групна фаза неког од европских такмичење чекала се десет година. Нису се екипи Владана Милојевића давала велике шансе. Прво су избацили Спарту (пре тога Флоријану и Иртиш), потом су одигралу мшуку утакмицу у Краснодару.

Подношљив пораз од 2:3 распалио је еуфорију у Београду и црвено-белом делу Србије. Звезда је добила шансу да се врати на мапу Старог континента и искористила је.

Прво је Радоњић голом у шестом минуту донео Црвеној звезди предност. Звезда је прво полувреме одиграла као у трансу. Боаћи је погодио стативу, Милић је имао шансу.

Ипак, само што је почело друго полувреме Гелор Канга је пустио магију. Упутио је ударац са 35 метара, лопта је лелујала и завршила у мрежи Синицина.

Све је слутило на срећан крај. Међутим, морали су навијачи Црвене звезде да прођу кроз праву драму, посебно када је Шалимов пребацио у шпиц штопера Гранквиста. Швеђанин је скидао све лопте главом. Још када је Краснодар десет минута пре краја смањио резултат из пенала...

Пред очима навијача Црвене звезде почео је да „титра“ Бордо.

Играла се судијска надокнада када је Гранквист главом послао лопту у доњи десни угао гола иза јужне трибине. Сви су видели изједначење, али су се право ниоткуда појавиле рукавице Милана Борјана. Велико славље је могло да почне.

После овог меча почео је велики узлет Црвене звезде. Кулминација би требало да уследи у уторак.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар