Na današnji dan: Meč koji je promijenio sve u Zvezdi!

Pre tačno dve godine pao Krasnodar na Marakani – 2:1!

Fudbal 24.08.2019 | 20:40
Na današnji dan: Meč koji je promijenio sve u Zvezdi!
Crvena zvezda sanja drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona. Duel sa Jang Bojsom imaće prefiks istorijskog, kao i onaj protiv Salcburga, Kelna, Kopenhagena...

Međutim, na današnji dan, pre dva leta, Crvena zvezda je odigrala meč koji je sve promenio. Grupna faza nekog od evropskih takmičenje čekala se deset godina. Nisu se ekipi Vladana Milojevića davala velike šanse. Prvo su izbacili Spartu (pre toga Florijanu i Irtiš), potom su odigralu mšuku utakmicu u Krasnodaru.

Podnošljiv poraz od 2:3 raspalio je euforiju u Beogradu i crveno-belom delu Srbije. Zvezda je dobila šansu da se vrati na mapu Starog kontinenta i iskoristila je.

Prvo je Radonjić golom u šestom minutu doneo Crvenoj zvezdi prednost. Zvezda je prvo poluvreme odigrala kao u transu. Boaći je pogodio stativu, Milić je imao šansu.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvreme Gelor Kanga je pustio magiju. Uputio je udarac sa 35 metara, lopta je lelujala i završila u mreži Sinicina.

Sve je slutilo na srećan kraj. Međutim, morali su navijači Crvene zvezde da prođu kroz pravu dramu, posebno kada je Šalimov prebacio u špic štopera Grankvista. Šveđanin je skidao sve lopte glavom. Još kada je Krasnodar deset minuta pre kraja smanjio rezultat iz penala...

Pred očima navijača Crvene zvezde počeo je da „titra“ Bordo.

Igrala se sudijska nadoknada kada je Grankvist glavom poslao loptu u donji desni ugao gola iza južne tribine. Svi su videli izjednačenje, ali su se pravo niotkuda pojavile rukavice Milana Borjana. Veliko slavlje je moglo da počne.

Posle ovog meča počeo je veliki uzlet Crvene zvezde. Kulminacija bi trebalo da usledi u utorak.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar