Баталио УС Опен: Мареју сингл приоритет, игра челинџер!

Некадашњи први рекет света одлучио да уместо у дублу на гренд слему у Њујорку наступи у појединачној конкуренцији на турниру нижег ранга.

Тенис 24.08.2019 | 20:59
Баталио УС Опен: Мареју сингл приоритет, игра челинџер!
Енди Мареј одлучио је да је повратак у сингл конкуренцији за њега приоритет, због чега ће следеће недеље уместо у дублу на УС Опену наступати на челинџеру на Мајорци.

Британац је прихватио позивницу са турнира из Шпаније, који ће се одржати на теренима Академије Рафаела Надала.

То ће бити његов први наступ на челинџеру од 2005. године.

Мареј се после операције кука у јануару вратио тенису у јуну, али у дублу, а тек недавно одиграо је прве мечеве у сингл конкуренцији.

Наступио је на турнирима у САД, у Синсинатију и Винстон Сејлему, али је претрпео поразе у првом колу.

На мастерсу у Охају надиграо га је Ришар Гаске, а у Винстон Сејлему Тенис Сандргрен, након чега је признао да му је неопходно да одигра више мечева, и донео одлуку да то буде на мањим турнирима.

Иако је првобитни план био да наступа на УС Опену у дублу, одлучио је да је сингл ипак приоритет и решио да отпутује у Манакор, на челинџер наградног фонда 46.600 евра.

Он је најавио да би крајем септембра требало да игра на два турнира у Кини, а у међувремену ће покушати да "накупи" што више мечева у синглу и покуша да поврати неопходну форму за такмичење на највишем нивоу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар