Batalio US Open: Mareju singl prioritet, igra čelindžer!

Nekadašnji prvi reket sveta odlučio da umesto u dublu na grend slemu u Njujorku nastupi u pojedinačnoj konkurenciji na turniru nižeg ranga.

Tenis 24.08.2019 | 20:59
Batalio US Open: Mareju singl prioritet, igra čelindžer!
Endi Marej odlučio je da je povratak u singl konkurenciji za njega prioritet, zbog čega će sledeće nedelje umesto u dublu na US Openu nastupati na čelindžeru na Majorci.

Britanac je prihvatio pozivnicu sa turnira iz Španije, koji će se održati na terenima Akademije Rafaela Nadala.

To će biti njegov prvi nastup na čelindžeru od 2005. godine.

Marej se posle operacije kuka u januaru vratio tenisu u junu, ali u dublu, a tek nedavno odigrao je prve mečeve u singl konkurenciji.

Nastupio je na turnirima u SAD, u Sinsinatiju i Vinston Sejlemu, ali je pretrpeo poraze u prvom kolu.

Na mastersu u Ohaju nadigrao ga je Rišar Gaske, a u Vinston Sejlemu Tenis Sandrgren, nakon čega je priznao da mu je neophodno da odigra više mečeva, i doneo odluku da to bude na manjim turnirima.

Iako je prvobitni plan bio da nastupa na US Openu u dublu, odlučio je da je singl ipak prioritet i rešio da otputuje u Manakor, na čelindžer nagradnog fonda 46.600 evra.

On je najavio da bi krajem septembra trebalo da igra na dva turnira u Kini, a u međuvremenu će pokušati da "nakupi" što više mečeva u singlu i pokuša da povrati neophodnu formu za takmičenje na najvišem nivou.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar