Прича - ЕП: Наставак доминације или смјена на трону?

Србија се пита, Италија хоће освету. . . ! Европско првенство за жене у одбојци ће као главног фаворита имати репрезентацију Србије, овога пута са још доминантнијим резултатима иза себе него на пре.

Остали спортови 23.08.2019 | 14:01
Прича - ЕП: Наставак доминације или смјена на трону?
Одбојкашице Србије у петак, 23. августа, од 16 часова отварају ЕП које се одржава у Турској, Пољској, Мађарској и Словачкој.

Изабранице Зоран Терзића налазе се у групи А где се, поред са домаћином Турском, састају још са Бугаркама, Финкињама, Францускињама и Гркињама.

Србија на Еуроволеј долази као главни фаворит и као неспорно најбоља репрезентација света. Српкиње бране титулу освојену 2017. године, која је дошла након што су претходно на Олимпијским играма 2016. освојиле сребро, да би затим, прошле године, доминантном представом постале првакиње света у Јапану.

Невероватан циклус Српкиње ће покушати да „затворе“ наредне године у Токију, на наредним ОИ, али ће прво покушати да одбране титулу шампиона Европе.

Негативна ставка у анализи шанси наших најбољих одбојкашица долази недавно завршени квалификациони турнир за Олимпијске игре, на којем су Терзићеве играчице успеле да победе Тајланд (3-0), Порторико (3-0) и домаћина Пољску (3-1).

Ипак, и поред пласмана у Токио у генерално гледано задовољавајућег резултата, игра против изузетно инфериорних противника у прва два кола није била на нивоу првака света, а та мања криза се пренела и у меч одлуке против Пољакиња.

"Утакмицу смо добили, да не кажем на суви квалитет, али скоро тако. Није то била наша игра, много тога је зависило од наших најјачих смечера. Против иоле блокерски озбиљније екипе биће много тешко играти, тако да то морамо да променимо”, рекао је Терзић после победе над Тајландом, а онда поново истакао да није био потпуно задовољан и у говору после пласмана на ОИ.

Морамо да будемо задовољни пласманом на четврте Олимпијске игре заредом. Пре 15 или 20 година је то био сан, само да одемо тамо. То је велики успех. Није била најбоља наша игра, али надам се да ће овим резултатом и замајцем, Европско првенство одбојкашице играти у још бољем расположењу и још бољој форми".