УС опен: Новаку тежак жријеб - Стен, Данил и Роџер!

Ђоковић против "таласа" Срба на УС опену! Новак Ђоковић сазнао је против кога ће отпочети поход на одбрану тутуле на УС опену.  Најбољи српски тенисер имаће компликован задатак на путу одбране трофеја на УС Опену, пошто су у његовом делу жреба нека позната имена. . .  Федереру најлакши жреб, Надал избегао Швајцарца и Новака! Роџер Федерер и Рафаел Надал, најбољи тенисери света после Новака Ђоковића, неће моћи да се састану пре финала УС опена.

Тенис 22.08.2019 | 19:05
УС опен: Новаку тежак жријеб - Стен, Данил и Роџер!
Ђоковић брани титулу на последњем Гренд слему сезоне, а поред њега на том турниру налази се још петорица Срба.

Најбољи тенисер света ће у првом колу играти против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене, са којим ће се састати по први пут у каријери.

После тога очекује га дуел са Семом Кверијем или Хуаном Игнасијом Лондером, а у трећој рунди могуће дуел са неким од српских тенисера.

У најужем делу Новаковог дела жреба налази се Јанко Типсаревић, који турнир почиње од домаћег играча Дениса Кудле, као и Душан Лајовић, који ће играти са Белгијанцем Стивом Дарсисом.

Уколико обојица победе у својим уводним мечевима они ће се састати у другом колу, а победних њиховог потенцијалног дуела ићи ће на мегдан Новаку.

Ђоковић и у четвртом колу може да иде на још једног Србина, с обзиром да се у његовом делу жреба налазе и Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.

Њих двојица одиграће међусобни дуел у првмо колу турнира у "Великој јабуци", али ће убедљиво најтежи могући противник за Ђоковића из тог дела жреба бити Стен Вавринка, који игра против квалификанта на старту турнира.

Што се тиче четвртфинала, Новак би могао да потражи освету против Руса Данила Медведева, који га је поразио у полуфиналу Мастерса у Синсинатију, док га у полуфиналу УС опена очекује нови потенцијални блокбастер са Роџером Федерером.

Пети српски тенисер у Њујорку ФИлип Крајиновић налази се најдаље могуће од осталих репрезентативних колега. Он у првом колу игра против Немца Седрика Марсела Штебеа и биће велики фаворит, а у другом иде на Марина Чилића.

Уколико успе да изненади Хрвата Филип ће играти највероватније против Џона Изнера или Јан-Ленарда Штруфа, а уколико би направио велико изненађење и дошао до осмине финала заслужио би меган да другим тенисером света, Рафаелом Надалом.

Новак Ђоковић ће одбрану титуле на УС Опену почети против шпанског тенисера Роберта Карбељаса Баене (76. на АТП листи), с којим никада до сада није играо, одлучено је на данашњем жребу за последњи овогодишњи гренд слем турнир!

Пројектовани жреб говори да би Ђоковић већ у осмини финала да се сретне са Стеном Вавринком или Кевином Андерсоном, док је у четвртфиналу могући ривал Данил Медведев.

Сјајни Рус је у изванредној форми и био је финалиста претходна три турнира, а у Синсинатију је дошао и до трофеја тако што је у полуфиналу, после преокрета и захваљући "убитачним" сервисима, победио управо Новака Ђоковића.

Жреб је одлучио и да је у Новаковом делу костура и Роџер Федерер.

Такође, занимљиво је да су ту и чак још четворица српских тенисера: Јанко Типсаревић, који је најавио повлачење, игра са Денисом Кудлом (САД), па би у случају проласка ишао на Душана Лајовића, ако овај "избаци" Стива Дарсиса (Белгија).

Могућ је и рани дуел Ласла Ђереа и Миомира Кецмановића ако буду успешни на старту турнира против Жеремија Шардија и Закарија Свајде.

У "пројектованом" жребу могуће је да у трећем колу видимо још један српски дуел, Душана Лајовића и Новака Ђоковића. Пре потенцијалног меча са Дуцијем, Нолету ће на пут стати Сем Квери (САД) или Хуан Игнасио Лондеро (Аргентина).

Вреди напоменути да Федерер у првом колу игра против квалификанта док му потом следе Џумхур, Пуј, Гофан и Нишикори, док је друга страна неизвеснија.

Рафаел Надал, други фаворит за освајање УС Опена, у пројектованом жребу има Милмана, Кокинакиса и Вердаска, док би потом могао са Чилићем или Изнером, па Зверевим или Хачановим, док за полуфинале конкуришу тројица: Тим, Циципас и Баутиста Ахут.

Федереру најлакши жреб, Надал избегао Швајцарца и Новака! Роџер Федерер и Рафаел Надал, најбољи тенисери света после Новака Ђоковића, неће моћи да се састану пре финала УС опена.

Швајцарац свој део турнира почиње против још непознатог квалификанта, а онда иде највероватније на тенисера из БиХ Дамира Џумхура.

Најтежи тенисери са којима Роџер може да се састане до четвртфинала су Лука Пуј и Давид Гофан, а у дуелу за најбоља четири очекују га или Милош Раонић или Кеи Нишикори или, евентуално, Борна Ћорић, уколико не дође до изненађења.

У полуфиналу Федерер има "заказан" блокбастер са Новаком Ђоковићем, који је такође сазнао имена својих ривала на УС опену, а може се истаћи да је Роџер добио најлакши жреб од свих чланова "велике тројке".

Надал турнир почиње против Аустралијанца Џона Милмана, тенисера који је прошле године избацио Федерера са турнира у Њујорку, пре него што је испао после дуела са Ђоковићем.

Шпанац ће у другом колу највероватније играти против још једног Аустралијанца Танасија Кокинакиса, а у трећем би могао на мегдан Фернанду Вердаску. За четвртфинале ће се борити највероватније са Марином Чилићем или Џоном Изнером, али је за сада могућ и дуел са нашим Филипом Крајиновићем.

Његов потенцијални противник у четвртфиналу је Саша Зверев, барем по ренкингу, али ће Немцу претити Карен Хачанов, Жо-Вилфрид Цонга, Беона Пер...

У полуфиналу ток дела жреба ће са једне стране малтене сигурно играти Надал, али је на другој страни све отворено. За позицију међу најбоља четири бориће се Доминик Тим, који има "чист" пут до четвртфинала, као и Стефанос Циципас, Ник Кирјос, Роберто Батуиста Агут...

Што се тиче осталих мечева првог кола, међу најзанимљивијим су дефинитивно мечеви Оже-Алијасим – Шаповалов, Рубљов – Циципас, Беретини – Гаске, Тијафо – Карловић...

Турнир почиње у понедељак (26. август) и игра се до 8. септембра. Укупни наградни фонд износи чак 57.238.700 долара.

Важно је напоменути да ће се у првих девет дана турнира дневни мечеви играти од 17 часова по централноевропском времену, док вечерњи програм почиње у 1 сат иза поноћи, такође по централноевропском.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар