US open: Novaku težak žrijeb - Sten, Danil i Rodžer!

Đoković protiv "talasa" Srba na US openu! Novak Đoković saznao je protiv koga će otpočeti pohod na odbranu tutule na US openu.  Najbolji srpski teniser imaće komplikovan zadatak na putu odbrane trofeja na US Openu, pošto su u njegovom delu žreba neka poznata imena. . .  Federeru najlakši žreb, Nadal izbegao Švajcarca i Novaka! Rodžer Federer i Rafael Nadal, najbolji teniseri sveta posle Novaka Đokovića, neće moći da se sastanu pre finala US opena.

Tenis 22.08.2019 | 19:05
US open: Novaku težak žrijeb - Sten, Danil i Rodžer!
Đoković brani titulu na poslednjem Grend slemu sezone, a pored njega na tom turniru nalazi se još petorica Srba.

Najbolji teniser sveta će u prvom kolu igrati protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, sa kojim će se sastati po prvi put u karijeri.

Posle toga očekuje ga duel sa Semom Kverijem ili Huanom Ignasijom Londerom, a u trećoj rundi moguće duel sa nekim od srpskih tenisera.

U najužem delu Novakovog dela žreba nalazi se Janko Tipsarević, koji turnir počinje od domaćeg igrača Denisa Kudle, kao i Dušan Lajović, koji će igrati sa Belgijancem Stivom Darsisom.

Ukoliko obojica pobede u svojim uvodnim mečevima oni će se sastati u drugom kolu, a pobednih njihovog potencijalnog duela ići će na megdan Novaku.

Đoković i u četvrtom kolu može da ide na još jednog Srbina, s obzirom da se u njegovom delu žreba nalaze i Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Njih dvojica odigraće međusobni duel u prvmo kolu turnira u "Velikoj jabuci", ali će ubedljivo najteži mogući protivnik za Đokovića iz tog dela žreba biti Sten Vavrinka, koji igra protiv kvalifikanta na startu turnira.

Što se tiče četvrtfinala, Novak bi mogao da potraži osvetu protiv Rusa Danila Medvedeva, koji ga je porazio u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, dok ga u polufinalu US opena očekuje novi potencijalni blokbaster sa Rodžerom Federerom.

Peti srpski teniser u Njujorku FIlip Krajinović nalazi se najdalje moguće od ostalih reprezentativnih kolega. On u prvom kolu igra protiv Nemca Sedrika Marsela Štebea i biće veliki favorit, a u drugom ide na Marina Čilića.

Ukoliko uspe da iznenadi Hrvata Filip će igrati najverovatnije protiv Džona Iznera ili Jan-Lenarda Štrufa, a ukoliko bi napravio veliko iznenađenje i došao do osmine finala zaslužio bi megan da drugim teniserom sveta, Rafaelom Nadalom.

Novak Đoković će odbranu titule na US Openu početi protiv španskog tenisera Roberta Karbeljasa Baene (76. na ATP listi), s kojim nikada do sada nije igrao, odlučeno je na današnjem žrebu za poslednji ovogodišnji grend slem turnir!

Projektovani žreb govori da bi Đoković već u osmini finala da se sretne sa Stenom Vavrinkom ili Kevinom Andersonom, dok je u četvrtfinalu mogući rival Danil Medvedev.

Sjajni Rus je u izvanrednoj formi i bio je finalista prethodna tri turnira, a u Sinsinatiju je došao i do trofeja tako što je u polufinalu, posle preokreta i zahvaljući "ubitačnim" servisima, pobedio upravo Novaka Đokovića.

Žreb je odlučio i da je u Novakovom delu kostura i Rodžer Federer.

Takođe, zanimljivo je da su tu i čak još četvorica srpskih tenisera: Janko Tipsarević, koji je najavio povlačenje, igra sa Denisom Kudlom (SAD), pa bi u slučaju prolaska išao na Dušana Lajovića, ako ovaj "izbaci" Stiva Darsisa (Belgija).

Moguć je i rani duel Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića ako budu uspešni na startu turnira protiv Žeremija Šardija i Zakarija Svajde.

U "projektovanom" žrebu moguće je da u trećem kolu vidimo još jedan srpski duel, Dušana Lajovića i Novaka Đokovića. Pre potencijalnog meča sa Ducijem, Noletu će na put stati Sem Kveri (SAD) ili Huan Ignasio Londero (Argentina).

Vredi napomenuti da Federer u prvom kolu igra protiv kvalifikanta dok mu potom slede Džumhur, Puj, Gofan i Nišikori, dok je druga strana neizvesnija.

Rafael Nadal, drugi favorit za osvajanje US Opena, u projektovanom žrebu ima Milmana, Kokinakisa i Verdaska, dok bi potom mogao sa Čilićem ili Iznerom, pa Zverevim ili Hačanovim, dok za polufinale konkurišu trojica: Tim, Cicipas i Bautista Ahut.

Federeru najlakši žreb, Nadal izbegao Švajcarca i Novaka! Rodžer Federer i Rafael Nadal, najbolji teniseri sveta posle Novaka Đokovića, neće moći da se sastanu pre finala US opena.

Švajcarac svoj deo turnira počinje protiv još nepoznatog kvalifikanta, a onda ide najverovatnije na tenisera iz BiH Damira Džumhura.

Najteži teniseri sa kojima Rodžer može da se sastane do četvrtfinala su Luka Puj i David Gofan, a u duelu za najbolja četiri očekuju ga ili Miloš Raonić ili Kei Nišikori ili, eventualno, Borna Ćorić, ukoliko ne dođe do iznenađenja.

U polufinalu Federer ima "zakazan" blokbaster sa Novakom Đokovićem, koji je takođe saznao imena svojih rivala na US openu, a može se istaći da je Rodžer dobio najlakši žreb od svih članova "velike trojke".

Nadal turnir počinje protiv Australijanca Džona Milmana, tenisera koji je prošle godine izbacio Federera sa turnira u Njujorku, pre nego što je ispao posle duela sa Đokovićem.

Španac će u drugom kolu najverovatnije igrati protiv još jednog Australijanca Tanasija Kokinakisa, a u trećem bi mogao na megdan Fernandu Verdasku. Za četvrtfinale će se boriti najverovatnije sa Marinom Čilićem ili Džonom Iznerom, ali je za sada moguć i duel sa našim Filipom Krajinovićem.

Njegov potencijalni protivnik u četvrtfinalu je Saša Zverev, barem po renkingu, ali će Nemcu pretiti Karen Hačanov, Žo-Vilfrid Conga, Beona Per...

U polufinalu tok dela žreba će sa jedne strane maltene sigurno igrati Nadal, ali je na drugoj strani sve otvoreno. Za poziciju među najbolja četiri boriće se Dominik Tim, koji ima "čist" put do četvrtfinala, kao i Stefanos Cicipas, Nik Kirjos, Roberto Batuista Agut...

Što se tiče ostalih mečeva prvog kola, među najzanimljivijim su definitivno mečevi Ože-Alijasim – Šapovalov, Rubljov – Cicipas, Beretini – Gaske, Tijafo – Karlović...

Turnir počinje u ponedeljak (26. avgust) i igra se do 8. septembra. Ukupni nagradni fond iznosi čak 57.238.700 dolara.

Važno je napomenuti da će se u prvih devet dana turnira dnevni mečevi igrati od 17 časova po centralnoevropskom vremenu, dok večernji program počinje u 1 sat iza ponoći, takođe po centralnoevropskom.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar