УСО: Спектакл у Њујорку - Серена на Шарапову на старту!

Тежак посао за Српкиње! У првом колу женског дела УС опена одиграће се блокбастер – Серена Вилијамс играће против Марије Шарапове.

Тенис 22.08.2019 | 19:43
УСО: Спектакл у Њујорку - Серена на Шарапову на старту!
Жреб је одлучио да се већ у првом колу турнира у Њујорку састану играчице које су у претходној деценији играле неке од најбољих мечева на Туру.

Ово ће бити укупно 23. дуел Американке и Рускиње, а легендарна Серена за сада има чак 19 победа уз три пораза.

Њих две су се последњи пут састале 2016. године у Аустралији, кад аје Серена уписала 18. победу у низу са 6:4, 6:1. Такође је требало да играј прошле сезоне на Ролан Гаросу, алио је тада Вилијамс предала меч четвртог кола.

Што се тиче српских тенисерики, оне неће имати лак посао.

Ивана Јоровић за противницу у првом колу има младу Пољакињу Игу Швјонтек, надолазећу тениску звезду која је тренутно 49. на планети.

Ивана би могла до Ежени Бушар у другом, а у трећем колу и до балканског спектакла са Хрватицом Петром Мартић.

Друга најбоље рангирана српска играчица Александра Крунић ће имати можда још тежи задатак, јер ће се састати са некадашњом шампионком Ролан Гароса, Летонком Јеленом Остапенко.

Уколико прође Остапенко, Александру очекује дуел са бољом из окршаја Мугурусе и Риск, а онда и потенцијални окршај са Слоун Стивенс.

Бранилац титуле, јапанско-америчка тенисерка Наоми Осака, играће против младе Рускиње Ане Блинкове, а до четвртфинала у том делу жреба може доћи и до још једног блокбастера и дуела Наоми и Кори Гоф.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар