USO: Spektakl u Njujorku - Serena na Šarapovu na startu!

Težak posao za Srpkinje! U prvom kolu ženskog dela US opena odigraće se blokbaster – Serena Vilijams igraće protiv Marije Šarapove.

Tenis 22.08.2019 | 19:43
USO: Spektakl u Njujorku - Serena na Šarapovu na startu!
Žreb je odlučio da se već u prvom kolu turnira u Njujorku sastanu igračice koje su u prethodnoj deceniji igrale neke od najboljih mečeva na Turu.

Ovo će biti ukupno 23. duel Amerikanke i Ruskinje, a legendarna Serena za sada ima čak 19 pobeda uz tri poraza.

Njih dve su se poslednji put sastale 2016. godine u Australiji, kad aje Serena upisala 18. pobedu u nizu sa 6:4, 6:1. Takođe je trebalo da igraj prošle sezone na Rolan Garosu, alio je tada Vilijams predala meč četvrtog kola.

Što se tiče srpskih teniseriki, one neće imati lak posao.

Ivana Jorović za protivnicu u prvom kolu ima mladu Poljakinju Igu Švjontek, nadolazeću tenisku zvezdu koja je trenutno 49. na planeti.

Ivana bi mogla do Eženi Bušar u drugom, a u trećem kolu i do balkanskog spektakla sa Hrvaticom Petrom Martić.

Druga najbolje rangirana srpska igračica Aleksandra Krunić će imati možda još teži zadatak, jer će se sastati sa nekadašnjom šampionkom Rolan Garosa, Letonkom Jelenom Ostapenko.

Ukoliko prođe Ostapenko, Aleksandru očekuje duel sa boljom iz okršaja Muguruse i Risk, a onda i potencijalni okršaj sa Sloun Stivens.

Branilac titule, japansko-američka teniserka Naomi Osaka, igraće protiv mlade Ruskinje Ane Blinkove, a do četvrtfinala u tom delu žreba može doći i do još jednog blokbastera i duela Naomi i Kori Gof.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar