Почиње ЕП: Српкиње крећу у одбрану злата!

Изабранице Зорана Терзића на првенству Старог континента јуриће трећи пехар. Шампионат почињу у Анкари, дуелом против Финске.

Остали спортови 22.08.2019 | 22:45
Почиње ЕП: Српкиње крећу у одбрану злата!
Одбојкашице Србије после изборене визе за Олимпијске игре у Токију наредне године крећу у нову мисију.

Заједно са још 23 селекције од сутра до 8. септембра очекује их наступ на Европском првенству, које ће се први пут организовати у четири земље - Мађарској, Пољској, Словачкој и Турској.

Репрезентација Србије брани трофеј освојен пре две године у Азербејџану.

Изабранице селектора Зорана Терзића играће у групи А на Европском шампионату, у Анкари, са Финском, Бугарском, Француском, Грчком и Турском.

Србија је до сада осам пута учествовала на првенствима Старог континета, и то све под вођством Зорана Терзића, и освојила четири медаље.

Две најсјајније, златне, осим 2017, освојиле су и 2011. када је Србија била домаћин заједно са Италијом, а у ризници имају и сребро из 2007. у Белгији и Холандији, и бронзу, која је извојевана 2015. на првенству у Холандији и Белгији.

Селектор Терзић на располагању ће имати девет играчица из шампионског тима 2017. године, али и Мају Огњеновић, која се вратила у састав после паузе.

Србија у одбрану злата креће у петак дуелом против Финске, који је заказан за 16 часова, уз директан пренос на ТВ Аренаспорт.

Пласман у осмину финала после пет мечева у првој фази избориће по четири најбоље екипе из сваке групе.

Србија ће се потом укрстити са екипом Ц, у којој су Хрватска, Азербејџан, Естонија, Мађарска, Холандија и Румунија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар