Počinje EP: Srpkinje kreću u odbranu zlata!

Izabranice Zorana Terzića na prvenstvu Starog kontinenta juriće treći pehar. Šampionat počinju u Ankari, duelom protiv Finske.

Ostali sportovi 22.08.2019 | 22:45
Počinje EP: Srpkinje kreću u odbranu zlata!
Odbojkašice Srbije posle izborene vize za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine kreću u novu misiju.

Zajedno sa još 23 selekcije od sutra do 8. septembra očekuje ih nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se prvi put organizovati u četiri zemlje - Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Turskoj.

Reprezentacija Srbije brani trofej osvojen pre dve godine u Azerbejdžanu.

Izabranice selektora Zorana Terzića igraće u grupi A na Evropskom šampionatu, u Ankari, sa Finskom, Bugarskom, Francuskom, Grčkom i Turskom.

Srbija je do sada osam puta učestvovala na prvenstvima Starog kontineta, i to sve pod vođstvom Zorana Terzića, i osvojila četiri medalje.

Dve najsjajnije, zlatne, osim 2017, osvojile su i 2011. kada je Srbija bila domaćin zajedno sa Italijom, a u riznici imaju i srebro iz 2007. u Belgiji i Holandiji, i bronzu, koja je izvojevana 2015. na prvenstvu u Holandiji i Belgiji.

Selektor Terzić na raspolaganju će imati devet igračica iz šampionskog tima 2017. godine, ali i Maju Ognjenović, koja se vratila u sastav posle pauze.

Srbija u odbranu zlata kreće u petak duelom protiv Finske, koji je zakazan za 16 časova, uz direktan prenos na TV Arenasport.

Plasman u osminu finala posle pet mečeva u prvoj fazi izboriće po četiri najbolje ekipe iz svake grupe.

Srbija će se potom ukrstiti sa ekipom C, u kojoj su Hrvatska, Azerbejdžan, Estonija, Mađarska, Holandija i Rumunija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar